• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K:

21.05.2024

07:36

Potez Jokića koji će podići prašinu! Prevrnuo očima kad su pomenuli Srbiju (VIDEO)

printscrinee

NBA

Potez Jokića koji će podići prašinu! Prevrnuo očima kad su pomenuli Srbiju (VIDEO)

Podeli vest

Nikola Jokić i njegov Denver završili su učešće u NBA ligi porazom od Minesote 98:90 u polufinalu Zapadne konferencije, ali Srbin i dalje nije siguran da li će igrati za svoju zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Ostali srpski reprezentativci iz NBA, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Aleksej Pokuševski, Nikola Jović, odmah su po završetku sezone poručili da će igrati za Srbiju na Olimpijskim igrama ukoliko dobiju poziv od selektora Svetislava Pešića. As Atlante je već počeo individualne pripreme za ono što ga tokom leta čeka sa "orlovima".

Međutim, Nikola još nije siguran da li će igrati za Srbiju. On posle eliminacije Denvera  nije potvrdio da će igrati za ekipu selektora Svetislava Pešića.

- Ne znam, prijatelju, videću, moraću da razmislim - rekao je Jokić, a mnogima je promakla njegova reakcija kada je čuo pitanje u vezi reprezentacije. Nikola je prvo prevrnuo očima, a onda dao vrlo kratak odgovor i razočarao navijače u Srbiji. 

Pogledajte! 

 

 

 

 

Navijači reprezentacije Srbije su se nadali da će Jokić posle rane eliminacije odmah reći da će igrati za Srbiju, s obzirom na to da ima više vremena za odmor pred početak priprema, ali je usledio novi šok. Posebno ne ohrabruje njegova reakcija, niko nije očekivao da na pomen Srbije prevrne očima. Iako donekle možemo da da razumemo, sve se desilo odmah posle bolnog poraza Denvera koji je u sedmom mečlu prokockao prednost od 20 poena, ali... Jokić i dalje vaga da li će igrati za svoju zemlju, a Džamal Marej, njegov saigrač iz Denvera, najavio da će nastupiti za Kanadu ovog leta na Olimpijskim igrama (od 26. jula do 11. avgusta).

Foto: tanjug/ap

Nikola Jokić

 

Početak priprema reprezentacije Srbije zakazan je za 24. jun. U Staroj Pazovi će "orlovi" raditi sve do 11. jula i za to vreme odigrati dve pripremne utakmice zatvorenog tipa. Protiv Holandije 5. jula pa potom sa Turskom dva dana kasnije, dok će nakon toga otputovati za Lion gde će 12. jula odigrati kontrolni meč protiv Francuske. Nakon što odmere snage sa domaćinom Olimpijskih igara, dan kasnije idu za Abu Dabi, a na Bliskom Istoku će naši momci za rivale imati dve prvoklasne reprezentacije - Australiju 16. jula i američki "drim tim" 17. jula,  što će biti uvertira pred duel koji će dve selekcije odigrati na startu grupne faze 28. jula.

Košarkašima Srbije prvi rivali u grupnoj fazi na Olimpijskim igrama u Parizu u grupi C, biće Amerćikanci 28. jula (17.15). Srbija će nakon duela sa Amerikom, u drugom kolu 31. jula igrati protiv selekcija koja se bude kvalifikovala na turniru u Portoriku (17.15), a u trećoj rundi protiv Južnog Sudana, 3. avgusta (21.00).

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boki

pre 1 nedelju

Jokic je mnogo uobrazen i veliki glumac...Da on voli Srbiju njegovo igranje za reprezentaciju nebi bilo upitno,da se ja pitam nikad ga više ne bih zvao u reprezentaciju makar nista ne osvojili.Dokle više ovo ponižavanje da se moli da igra za svoju zemlju...

Sasa

pre 1 nedelju

Očigledno da je za ovako veliku zvezdu veliko smaranje da igra za trećerazrednu reprezentaciju. Da su ga ameri zvali u njihovu reprezentsciju , verovatno bi prihvatio. Zašto da kvari atmosferu, ne treba ga ni zvati.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!
Politika

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik izjavio je da je rezolucija o Srebrenici propala na glasanju u Generalnoj skupštini UN i da je takvo glasanje rezultat i ogromnog truda i delovanja Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koji su, kako je istakao, neumorno u nebrojenim kontaktima sa članicama UN ukazivali na jednostranost i netačnost onoga što je bošnjačko-nemačka rezolucija spremila kao osudu srpskog naroda, Srbije i Republike Srpske.

03.06.2024

10:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija