• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

20.05.2024

04:28

Minesota slomila Denver i izborila finale! Jokić briljirao, a onda se desio totalni raspad!

EPA-EFE/JUSTIN EDMONDS

NBA

Minesota slomila Denver i izborila finale! Jokić briljirao, a onda se desio totalni raspad!

Podeli vest

Košarkaši Minesote savladali su Denver na gostujučem terenu rezultatom 98:90 i tako su pobedili u polufinalnoj seriji zapadnje konferencije sa 4:3.

Neverovatan meč smo gledali "Bol areni". Delovalo je kao da će Nagetsi rutinski stiči do trijumfa, sve je delovalo idealno, sigurno su koračali ka finali konferencije, onda se desila kobna treća četvrtina.

Meč je potpuno promenio smer, Jokić i družina su delovali skroz raštimani, Minesota je zasluženo stigla do preokreta. Dugo će ovaj meč pamtiti navijači Denver, ipak ne po dobrom. O ovom meču nabolji govori statistički podatak da su u poraženom timu sa dva igrača bila dvocifrena, u pitanju su Nikola Jokići Džamal Marej. S druge strane, Minesota je duel odigrala timski, išla polako ka svom cilju i uspela to da ostvari.

Sjajno je domaći tim otvorio ovaj meč. Ponovo smo gledali njihovu poznatu lepršavost u igri koju je predvodio trostruki MVP šampionata Nikola Jokić. Srbin je kontrolisao sitauciju kao svaki pravi lider, ipak ono što je navijače Nagetsa najviše obradovalo je povrtak Mareja kakvog su želeli.

Kanađanin je potpuno podbacio u šestom meču, bio je najveći krivac za poraz, ipak ušao je s velikom motivacijom u odlučujući meč. Leteo je Džamal po terenu, pogađao bitne šuteve, bio je motor ekipe u pohodu na finale konferencije.

 

Prvo poluvreme je bilo potpuno u znaku Denvera, činilo se kako Karl Entoni Tauns i Entoni Edvarads polako dižu ruke od svega. Tim iz Kolorada je prvo poluvreme dobio rezulatom 53:38. 

Verovatno su domaći navijači već počeli da slave, a onda se desilo nešto što i u najvećim košmarima nisu mogli da sanjaju.  Igrači Denvera su se potpuno ugasili, Nikola Jokić je počeo manično da gubi lopte, pokušavao je da svoje greške ispravi šutevima za tri poena, koji nikako nisu ulazili, a protivnici su to iskoristili.

Iz napada u napad, situacija po aktuelne šampione najjačeg košarkaškog šampionat na svetu je bila sve krtičnija. Svaka greška je iskorištena i tako su "vukovi" iz velikog minusa vremenom došli u plus. Treća četvrtina se završila rezultataom 67:66 u korist  Nagetsa, a onda je Minesota u poslednjoj četvrtini preuzela prednost.

Živnuo je Jokić u poslednjoj četvrtini, videlo se koliko mu je stalo do pobede, ipak nisu spuštali tempo gostujući košarkaši. Vezao je dve trojke Srbin u bitnim momentima, ali odmah su vraćali pioenima protivnici.

Kako je vreme odmicalo, "vukovi" su bili sve sigurniji i to im je donelo veliku pobedu, tako posle ove duge serije odlaze u finale zapadne konferencije gde će odmeriti snage sa Dalasom koji je bio bolji od Oklahome sa 4:2.

Najefikasniji igrač u pobedničkoj ekipi bili Džef Mekdenijels i Karl Entoni Tauns koji su ubacili po 23 poena, Entoni Edvards je meč završio sa 16, a Rudi Gober sa 13.

U taboru Denvera  Džama Marej je ubacio 35, dok je Nikola Jokić ostvario dabl-dabl učinak sa 34 poena i 19 skokova.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija