• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.07.2023

06:15

Zločini koji su zgrozili svet! Monstruozna ubistva počinila je žena: Sledbenica ''Mensona'' na uslovnoj slobodi posle 53 godine!

Tanjug/AP

Vesti

Zločini koji su zgrozili svet! Monstruozna ubistva počinila je žena: Sledbenica ''Mensona'' na uslovnoj slobodi posle 53 godine!

Podeli vest

Lesli van Houten, nekadašnja članica "porodice Menson" i sledbenica Čarlsa Mensona koja je u avgustu 1969. u Los Anđelesu počinila više ubistava, puštena je u utorak iz zatvora na uslovnu slobodu nakon 53 godine provedene iza rešetaka, rekla je njena advokatica.

Kada je Lesli van Houten prvi put poslata iza rešetaka 1969. godine, Ričard Nikson je bio predsednik, Bitlsi i Marvin Gej bili su na vrhu američkih top lista, a kompjuteri su bili u povoju.

- Ako razmislite o tome, ona nikada nije koristila bankomat, niti imala mobilni telefon - rekla je njena advokatica prošle nedelje.

 

 

Samo nekoliko dana kasnije, Van Houtenova je konačno dobila priliku da isproba čari tehnološkog napretka i još mnogo toga, kada je u utorak puštena na uslovnu slobodu iz zatvora u Kaliforniji.

Lesli (73) je služila doživotnu kaznu, a puštanje na slobodu bilo je očekivano nakon što je guverner Kalifornije Gevin Njusom u petak najavio da će odustati od pokušaja odbijanja pomilovanja, piše Rojters.

Prva iz ''porodice Menson'' na uslovnoj slobodi 

U maju je Apelacioni sud Kalifornje poništio Njusomovu odluku i utvrdio da Van Houten ispunjava uslove za uslovnu slobodu. Guverner je mogao da podnese peticiju Vrhovnom sudu Kalifornije za reviziju slučaja, ali se odlučio protiv toga, rekavši da je malo verovatno da će dalji žalbeni napori uroditi plodom.

Van Houtenova je prva iz "porodice Menson" koja je puštena na uslovnu slobodu, pošto je završila izarešetaka na osnovu presuda vezanih za sedam ubistava uzastopnih noći u avgustu 1969. godine.

- Lesli je u utorak napustila zatvor u južnom kalifornijskom gradu Korona i preselila se u kuću na nepoznatoj lokaciji gde će ostati godinu dana - rekla je njena advokataca Nensi Tetro.

 - Ona je uzorna zatvorenica od dana kada je ušla u zatvor. Na terapiji je 40 godina. Ona je jednostavno druga osoba - dodala je Tetro.

 

 

 

Imala je samo 19 godina kada su se dogodila ubistva

Odbor za uslovni otpust preporučio je prevremeno puštanje Lesli van Houten pet puta od 2016. godine, ali ga je Njusom tri puta odbio i dva puta njegov prethodnik na mestu guvernera Kalifornije.

Foto: Tanjug/AP

 

Čarls Menson je preminuo u zatvoru 2017. godine u 83. godini, postavši jedan od najozloglašenijih kriminalaca 20. veka. On je uputio svoje uglavnom mlade i ženske sledbenike da ubiju sedam ljudi, uključujući glumicu Šeron Tejt, u avgustu 1969. godine, što je, kako su tužioci rekli, deo plana za podsticanje rasnog rata.

Van Houtenova je osuđena zbog ubistva nožem vlasnika prodavnice Lena LaBjanka i njegove supruge Rouzmeri u njihovoj kući u Los Anđelesu 10. avgusta 1969. godine.

Prethodne noći, članovi Mensonove sekte upali su u dom na brdu u Los Anđelesu koji je Tejt delila sa svojim suprugom, rediteljem Romanom Polanskim, koji je u to vreme bio u Evropi.

Tejt je imala 26 godina i bila je u poodmakloj trudnoći, a ubijena je zajedno sa četivoro prijatelja.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija