• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

13.07.2023

18:15

Rat u Ukrajini vodi se za vojno-industrijski kompleks SAD! American Thinker raskrinkao Bajdena i ekipu!

Reuters/AP

Vesti

Rat u Ukrajini vodi se za vojno-industrijski kompleks SAD! American Thinker raskrinkao Bajdena i ekipu!

Podeli vest

Sve je više onih koji i u SAD gledaju na rat u Ukrajini kao da nisu Amerikanci. Tako je American Thinker objavio da je to „potpuno nepotrebni rat američke države koja ima zastareli hladnoratovski mentalitet", a još od te krize koristi ima samo vojno-industrijski kompleks SAD. Navodi i da je Vašington bacio bezmalo 10 biliona dolara na uglavnom beskorisne vojne avanture i inicijative u domenu zelene energije, a da su Kinezi i Rusi za to vreme jačali svoj vojni potencijal.

Isti list navodi da je švajcarski obaveštajac, pukovnik Žak Bo, napisao opsežnu knjigu pod naslovom "Operacija Z. Skrivena istina o sukobu u Ukrajini". U njoj, pored ostalog, ukazuje da su Evropljani mrzeli Vladimira Putina i plašili ga se, insistirajući da Ukrajina prekine sve trgovinske odnose sa Rusijom i zaključi trgovinski sporazum sa EU.

Dodao je da je ta "evropska kontroverza" prvi put ušla u američku javnost tek kada je Viktorija Nuland, u ime Obamine administracije, 2014. godine izvela u Kijevu državni udar.

American Thinker napominje i da je Džordž Fridman, bos američke obaveštajne i analitičke kompanije STRATFOR, još u decembru 2014. rekao u jednom intervjuu: "Rusija naziva događaje koji su se desili početkom februara 2014. državnim udarom pod pokroviteljstvom SAD. Istina je: to je bio najodvratniji državni udar u istoriji."

Isti list podseća i da su Sjedinjene Države 2016. godine, dok je Obama još bio u Beloj kući, rasporedile kopneni protivraketni odbrambeni sistem Aegis u rumunskom gradu Deveselu. A da su početkom 2022. postavile isti sistem u Redzikovu u Poljskoj.

Njegovi lanseri su prilagođeni i krstarećim raketama "Tomahavk" sa nuklearnim bombama, čije vreme leta do Moskve nije duže od 10 minuta.

American Thinker procenjuje "cela situacija veoma podseća na događaje iz oktobra-novembra 1962. godine, kada je izbila Karipska kriza koja je svet dovela do ivice nuklearne katastrofe.

Ovaj medij opominje: „Za razliku od tog vremena, danas Zapad želi da se sukob nastavi. Zapadni lideri su izazvali nepotreban sukob, a sada rizikuju da se suoče sa protivnikom čiji nuklearni arsenal prevazilazi potencijale zapadnih država. Osim toga, Amerika je nekada imala superiornost nad Rusijom u taktičkom nuklearnom oružju jer je imala naprednu nuklearnu podmorničku flotu. A sada mornarica SAD zaostaje za neprijateljskim flotama".

American Thinker u svom završnom razmatranju navodi da je Vašington bacio bezmalo 10 biliona dolara na uglavnom beskorisne vojne avanture i inicijative u domenu zelene energije, a da su Kinezi i Rusi za to vreme jačali svoj vojni potencijal koji zajedno prevazilazi američki.

- Putinova vojska postepeno slama otpor Oružanih snaga Ukrajine. Njegove trupe su superiornije od Ukrajinaca i u strategiji i u borbenim veštinama. Takođe: rusko rukovodstvo je jače od zapadnih. Čini se da samo jedna strana ima koristi od vojnih dejstava u Ukrajini: globalisti iz američkih vojnih korporacija - jasan je American Thinker.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija