• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/rt

24.07.2023

13:48

Tramp izneo rešenje za Ukrajinu: Prvo Evropa da plati 100 milijardi, pa sve ostalo!

Reuter/EPA/AP

Vesti

Tramp izneo rešenje za Ukrajinu: Prvo Evropa da plati 100 milijardi, pa sve ostalo!

Podeli vest

Bivši američki predsednik Donald Tramp smatra da evropske zemlje treba da izdvoje još 100 milijardi dolara za Ukrajinu, kako bi obim pomoći EU i SAD bile ujednačene, prenosi "Foks njuz".

Tramp je siguran da bi mogao da postigne rešenje za sukob u Ukrajini, ali bi najpre od Evrope tražio novac.

- Ja bih rešio rat. Počeo bih od novca. Rekao bih Evropi: 'Nedostaje vam oko 100 milijardi dolara. Morate da platite' - kazao je bivši predsednik.

Prema njegovim rečima, Evropa koja je mnogo bliža frontu, uložila je samo 20 milijardi dolara, dok su Amerikanci, koji od Ukrajine deli okean, u iste svrhe izdvojili još 130 milijardi dolara.

- Zašto smo mi dali 150 milijardi dolara, a oni samo 20 - ogorčen je Tramp.

Bivši predsednik SAD je i ranije obećavao da će u slučaju pobede na izborima zahtevati da Evropa nadoknadi Americi troškove za pomoć Ukrajini, prenose "RIA Novosti".

- Tražiću od Evrope da nam nadoknadi troškove obnavljanja zaliha oružja poslatog Ukrajini. Trebalo bi to da urade sada, ali predsednik Bajden je preslab, ne poštuju ga - rekao je uporedivši novac koji je su SAD i EU poslale Kijevu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija