• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

24.07.2023

17:01

Šta sad, Rusi forsirali reku Žerebec, uzeli ključne visove i ulaze u Harkovsku oblast!

Reuters

Vesti

Šta sad, Rusi forsirali reku Žerebec, uzeli ključne visove i ulaze u Harkovsku oblast!

Podeli vest

Ratni izveštači iz RF, koji imaju svoj internet pul Operacija Z, objavili su da su ruske jedinice probile ukrajinske utvrđene linije na severnom frontu i da ulaze na teritoriju Harkovske oblasti. Naveli su da su već uzeli pod svoju kontrolu visove sa kojih im je Harkovska oblast „na dlanu".

Precizirali su da su borci tri ruske 21, 30. i 15. brigade , zajedno sa  sa jedinicama 20. armije, probili ukrajinske linije u pravcu Limana.

U objavljenom izveštaju se naglašava da se Neprijatelj ukopao i dugo pripremao odbranu ispred obale reke Žerebec. 

- Međutim, artiljerija i avijacija naše grupe Centar zadali su im tako snažne udarce da su otvorile put jurišnim grupama. Ruski jurišnici odredi uspešno su razbili ukrajinsku odbranu i u šumskom području između grada Kremenaja i reke Severski Donjec - stoji u izveštaju.

Najvažnije je, ipak, bilo uspešno forsiranje reke Žerebec.

- Kod Karmazinovke, ruske trupe su prešle reku Žerebec, izbacivši pešadiju Oružanih snaga Ukrajine iz rovova i stvorivši mostobran na drugoj obali… Poslednjih dana smo zauzeli bezmalo sva njihova utvrđenja i dominirajuće visove. U toku je bitka za poslednji vis koji nas deli od stupanja u Harkovsku oblast. Od toga nas dele bukvalno samo sati - navodi se u saopštenju.

U isto vreme je komandant ruske grupe jedinica "Centar" general-potpukovnik Andrej Mordvičev izjavio da će Oružane snage Ukrajine svoj ofanzivni potencijal potrošiti do kraja avgusta. I izneo vlastitu procenu trajanja rata:

- Kad se oni „ispucaju" uslediće manji prekid borbi. Ukrajinska armija naredne zime neće imati nikakvih naročitih dostignuća. A od njene kontraofanzive neće ostati ništa do narednog proleća - jasan je on.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija