• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

31.07.2023

13:25

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Kamere zabeležile momenat stravične eksplozije! Bombaš samoubica razneo najmanje 54 ljudi!

Printscreen

Vesti

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Kamere zabeležile momenat stravične eksplozije! Bombaš samoubica razneo najmanje 54 ljudi!

Podeli vest

Bombaš samoubica razneo se na političkom skupu jedne islamističke stranke u severozapadnom Pakistanu usmrtivši najmanje 54 ljudi.

Više od 130 ljudi, uključujući mnogo dece, povređeno je u jezivoj eksploziji na periferiji Kara u blizini granice sa Avganistanom. Na snimku se vidi kako ljudi slušaju govornika dok mašu zastavama podrške pre nego što je skup prekinula zastrašujuća eksplozija.

Šef lokalne policije Aktar Hajat rekao je da je eksploziju izazvao bombaš samoubica.

 

 

Neki od povređenih prebačeni su u glavnu bolnicu u gradu gde je proglašena vanredna situacija dok su drugi vojnim helikopterima prebačeni u bolnice u Pešavaru.

Lokalni lider stranke je među poginulima u eksploziji.

Na teritoriji Pakistana su ponovo učestali napadi islamističkih militanata, međutim, većina nedavnih napada bila je usmerena na bezbednosne snage, a ne na politička okupljanja.

Odgovornost za napad još niko nije preuzeo.

Širom Pakistana se organizuju skupovi uoči predstojećih izbora koji će biti održani u oktobru.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija