• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/daily mail/tanjug

01.08.2023

15:38

Šokantni detalji smrti veganske influenserke! Prijateljica otkrila: U zadnje vreme jela samo jedno voće!

Printskrin Youtube

Vesti

Šokantni detalji smrti veganske influenserke! Prijateljica otkrila: U zadnje vreme jela samo jedno voće!

Podeli vest

Ruska influenserka Žana Samsonova, poznata po tome što je konzumirala vegansku ishranu, preminula je u Maleziji ''od gladi i iscrpljenosti'', nakon što je prešla na ''ekstremnu ishranu samo sa tropskim voćem'', preneo je danas Dejli Mejl.


Samsonova je umrla od infekcije slične koleri, koju je pogoršala njena ekstremno restriktivna ishrana, a zvanični uzrok smrti nije utvrđen jer porodica još pokušava da vrati njeno telo u Rusiju.

Influenserka je u Maleziji prešla sa veganske na ishranu isključivo sirovom hranom od voća i povrća, i na svom Instagram profilu delila je ono što je opisivala kao ''zdrave'' recepte.

''Uprkos činjenici da pripremam fensi sirova jela, sama jedem vrlo jednostavno. Moja hrana je jednostavna, bez ulja, bez soli, bez proteina. Danas za ručak imam ukusan kefir od avokada, slatki čeri paradajz i zreo avokado'', napisala je u jednoj od objava.

Dejli Mejl navodi da su njeni prijatelji i porodica upozoravali Samsonovu da je njena ishrana ekstremna.

''Živeo sam sprat iznad nje i svaki dan sam se plašio da ću ujutru naći njeno beživotno telo. Ubedio sam je da se leči, ali nije uspelo'', rekao je jedan od njenih prijatelja. 

Drugi je ocenio da se ona zbog takve ishrane ''topila pred njihovim očima''.

''Samo njene vesele oči i raskošna kosa kompenzovale su užasan prizor tela mučenog idiotizmom. Oprostite mi ako zvuči grubo'', naveo je jedan od njenih prijatelja.

Samsonova se hranila veganski poslednjih 15 godina, počevši tako što je povremeno dozvoljavala sebi ribu i mlečne proizvode.

Međutim, tokom godina, njena restriktivna ishrana postajala je sve ekstremnija, a jedna prijateljica je tvrdila da je poslednjih sedam godina jela samo durijan, šiljasto voće poznato po svom oštrom mirisu, izvestio je "Time News".

Međutim, njen Instagram pokazuje drugačije i prepun je video snimaka sa desetinama hiljada pregleda sa živopisnim sirovim jelima, uključujući supe, salate, voće, pa čak i hamburgere i kolače.

U postu objavljenom 7. juna, Žana je rekla da je uzbuđena zbog sezone voća na Tajlandu rekavši da je "vreme da se ugoji".

Samsonova se 2021. razbolela od virusa kovid-19. Tvrdila je da se od njega izlečila tako što više od 10 dana nije ništa pila, niti jela.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)
Fudbal

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine večeras na stadionu "Lagator" u Loznici igraju finale Kupa Srbije, a meč je privukao veliku pažnju srpske fudbalske javnosti. Kako javlja naš izveštač iz Loznice, na novootvoreni stadion stigao je i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

21.05.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija