• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

10.08.2023

21:21

EKOVAS aktivirao vojsku, hoće li je poslati na pučiste u Nigeru?! Sve smo bliže ratu u Africi?!

Tanjug/AP

Vesti

EKOVAS aktivirao vojsku, hoće li je poslati na pučiste u Nigeru?! Sve smo bliže ratu u Africi?!

Podeli vest

Lideri zapadnoafričkog regionalnog bloka EKOVAS naložili su aktiviranje vojnih snaga zbog puča u Nigeru, navodi se u saopštenju posle samita grupe.

Lideri država članica EKOVAS-a sastali su se u Abudži da bi razgovarali o narednim koracima, nakon što je vojna hunta u Nigeru ignorisala njihov rok da do 6. avgusta vrati na vlast svrgnutog predsednika

Oni su naveli da sve opcije, uključujući upotrebu sile, ostaju na stolu kako bi se ponovo uspostavio ustavni poredak u Nigeru, prenosi Rojters.

Nakon samita u Abudži, prestonici Nigerije, blok EKOVAS je najavio da će uvesti sankcije i zabranu putovanja za one koji sprečavaju povratak na vlast demokratski izabranog predsednika Mohameda Bazuma.

- Nijedna opcija nije sklonjena sa stola, uključujući upotrebu sile kao poslednje sredstvo - izjavio je predsednik Nigerije Bola Tinubu.

Bazuma su vođe puča svrgnuli 26. jula i drže ga zatvorenog u njegovoj rezidenciji.

- Ostajemo čvrsto opredeljeni da podržavamo Niger na putu ka mirnoj demokratskoj stabilnosti. Nadam se da ćemo kroz kolektivne napore naći mirno rešenje kao mapu puta ka obnavljanju stabilnosti i demokratije u Nigeru. Nije sve još izgubljeno - rekao je Tinubu.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija