• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

27.08.2023

19:41

Da li je Putin odgovoran za smrt Prigožina?! Ovako misle Rusi, pominje se i nova pobuna ''Vagnera!''

Reuters

Vesti

Da li je Putin odgovoran za smrt Prigožina?! Ovako misle Rusi, pominje se i nova pobuna ''Vagnera!''

Podeli vest

Svega 8 odsto Rusa veruje da je ruski predsednik Vladimir Putin odgovoran za smrt šefa ruske privatne paravojne grupe "Vagner", prema anketi sprovedenoj devet sati nakon avionske nesreće u kojoj je poginuo Jevgenij Prigožin.

Ruski istražni komitet potvrdio je danas da je Prigožin poginuo u padu aviona u sredu uveče u Tverskoj oblasti nedaleko od Moskve. U padu Embraera koji je leteo od Moskve ka Sankt Peterburgu poginulo je svih 10 putnika i članova posade.

Anketa, koju je za "Sandej tajms" sproveo Institut ''Open Minds'', međunarodni trust mozgova, pokazala je da samo dva odsto pristalica ruskog predsednika vidi Putina kao krivca za Prigožinovu smrt.

Najveći broj ispitanika, odnosno 28,4 procenata, veruje da je nesreća nameštena, dok je 28,3 odsto kao uzrok za pad aviona navelo tehničke poteškoće ili grešku pilota. 

Samo 13,6 odsto ispitanika veruje da je verovatna još jedna pobuna grupe "Vagner", a gotovo četvrtina veruje da će je većina Rusa podržati.

U anketi se 70 procenata ispitanika saglasilo da je Prigožin bio heroj vojne operacije u Ukrajini.

Putin je u petak potpisao ukaz kojim je pozvao pripadnike "Vagnera" i drugih ruskih privatnih paravojnih grupa da polože zakletvu na vernost ruskoj državi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu
Crvena zvezda

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pobedivši u finalu Vojvodinu 2:1 (1:0). Igra crveno-belih bila je ubedljivija nego što rezultat pokazuje, a posebno su se izdvojili Uroš Spajić i Mirko Ivanić. Uz malo sreće, igrač utakmice mogao je da bude Šerif Ndijaje, ali su mu poništena dva gola.

21.05.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija