• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

31.08.2023

13:19

Drama u Grčkoj ne popušta: U Evrosu vatra bukti već 13 dana, poginulo 20 ljudi, izgorele desetine kuća! (FOTO)

Tanjug/AP/Thanassis Stavrakis

Vesti

Drama u Grčkoj ne popušta: U Evrosu vatra bukti već 13 dana, poginulo 20 ljudi, izgorele desetine kuća! (FOTO)

Podeli vest

Grčke vlasti dodatno su danas pojačale snage za gašenje požara na severoistoku zemlje u Evrosu gde 13 dana gori požar, a izdale su i upozorenja stanovnicima u toj oblasti da budu u pripravnosti za moguću evakuaciju.

Više od 100 dodatnih vatrogasaca je raspoređeno, čime je ukupan broj dostigao 582, uz podršku 10 aviona i sedam helikoptera iz devet evropskih zemalja, saopštila je vatrogasna služba, preneo je AP.

U požaru, koji je izbio 19. avgusta, poginulo je 20 ljudi, izgorelo je na desetine kuća, kao i ogromne površine šume u regionu Aleksandropolisa i Evrosa, u blizini granice Grčke sa Turskom.

Požar u Dadiji u Evrosu gori već 13 dana, a do sada je izgorelo na hiljade hektara šumskog zemljišta.

Vatrogasna služba saopštila je da je u sredu bila naređena evakuacija iz Sidira i sela Đanuli zbog požara, objavio je "Katimerini".

Zbog jakih vetrova požar se približio selu Januli, navela je vatrogasna služba, upozoravajući da i za danas postoji opasnost od požara u mnogim delovima Grčke.

Pripadnici Državne vatrogasne službe ostaju u opštoj pripravnosti zbog velikog broja požara i nastavljaju se patrole vazdušnog osmatranja, kao i patrole vatrogasnih, policijskih i vojnih snaga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31