• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

30.08.2023

10:30

(FOTO) Vatrena stihija na severu Grčke progutala površinu veću od Njujorka! EU ovo ne pamti, najveći požar za 20 godina!

TANJUG/AP/Achilleas Chiras

Vesti

(FOTO) Vatrena stihija na severu Grčke progutala površinu veću od Njujorka! EU ovo ne pamti, najveći požar za 20 godina!

Podeli vest

Požar u Evrosu na severu Grčke je najveći požar u zemljama Evropske unije u poslednjih nekoliko decenija, a izgorelo je 808,7 kvadratnih kilometara, saopštila je evropska Agencija za upravljanje vanrednim situacijama Kopernikus.

Požar u Evrosu uništio je najmanje 808,7 kvadratnih kilometara, što je površina veća od Njujorka koji zauzima 778,2 kvadratna kilometra i to je najveći požar u Evropskoj uniji (EU) od 2000. godine, prema podacima Kopernikusa.

Požar je izbio u blizini grada Aleksandropolisa i brzo se proširio na oblast Evrosa, gde je poginulo najmanje 20 ljudi prošle sedmice, što ga čini požarom koji je izazvao najviše žrtava u Evropi ovoga leta, preneo je ''I Katimerini''.

Gradonačelnik Aleksandropolija Joanis Zabukis rekao je za "Katimerini" da sada vatrogasna služba prati i interveniše tamo gde dođe do ponovnog rasplamsavanja, koje se dešava isključivo u šumi u Dadiji.

Zabukis je napomenuo da su vatrogasci iz drugih zemalja koji su došli kao pomoć dali značajan doprinos u gašenju požara.

Mehanizam civilne zaštite EU mobilisao je svoju najveću vazdušnu operaciju gašenja požara ikada da pomogne u gašenju požara u Evrosu.

EU je od 20. avgusta u Grčku poslala 11 aviona za gašenje požara, jedan helikopter, 407 vatrogasaca i 62 vozila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu
Politika

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

10:46

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija