• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.08.2023

15:13

(VIDEO/FOTO) Stravično otkriće u Grčkoj: Požari haraju, u izgoreloj šumi pronađeno 18 leševa!

Printscreen/X

Vesti

(VIDEO/FOTO) Stravično otkriće u Grčkoj: Požari haraju, u izgoreloj šumi pronađeno 18 leševa!

Podeli vest

U selu Dadija u Evrosu u Grčkoj pronađeno je 18 ugljenisanih tela

Tela su pronađena na dve odvojene lokacije, a veruje se da su u pitanju migranti koji su se skrivali u šumi.

Prema rečima predstavnika Vatrogasne službe, "strahuje se mogućnost da su ilegalno ušli u zemlju".

Požar u Dadiji izbio je u ponedeljak i vatrogasci otada pokušavaju da obuzdaju vatru.

Zamenik regionalnog guvernera rekao je za APE-MPE da je reč o "autonomnom" požaru koji se, iz nepoznatog razloga, dogodio na udaljenosti od drugih požara koji su u toku, na lokaciji Gibrena.

Požari u Grčkoj besne već danima, najteže je kod Aleksandrupolja, ali je dim stigao i do Halkidikija, prenosi Blic.

 

 

Evakuisano 8 naselja i lokalna bolnica

Zbog velikog požara koji je zahvatio područje oko grada Aleksandrupolja na severoistoku Grčke, evakuisano je osam naselja i lokalna bolnica, a oko 90 pacijenata, od ukupno 204, je privremeno smešteno na trajekt Adamantios Korai u luci.

 

 

U ponedeljak su dve osobe poginule, a dva vatrogasca povređena u odvojenim požarima u severnoj i centralnoj Grčkoj.

Plamen je zahvatio deo dvorišta Univerzitetske opšte bolnice u Aleksandrupolju gde je medicinsko osoblje vozilima hitne pomoći pokrenulo evakuaciju, a rođaci pacijenata su ranije zamoljeni da preuzmu brigu svojim najmilijima i odvezu ih na sigurno, prenosi grčka državna TV ERT.

Prema svedočenjima sa lica mesta čulo se nekoliko eksplozija u krugu bolnice, a po svemu sudeći eksplodirale su boce sa kiseonikom.

Jutros oko 06.00 sati vatrogasci su uspeli da situaciju u krugu bolnice stave pod kontrolu.

Posle 02.00 sata ujutru izdat je nalog za evakuaciju osam naselja u okolini Aleksandrupolja, dok se hiljade stanovnika i turista udaljilo od područja koje je ugroženo vatrenom stihijom.

Nivo rizika od požara za nekoliko regiona, uključujući širu oblast Atine, drugi dan je u utorak naveden kao „ekstremni“. Vlasti su zabranile da se prilazi planinama i šumama u tim regionima najmanje do srede ujutro i naredile vojne patrole.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom
Politika

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ambasadorka Rumunije u Srbiji Silvija Davidoju saglasili su se danas da bi dobri politički odnosi dve zemlje trebalo da utiču i na poboljšanje ekonomskih odnosa odnosno bolju saobraćajnu povezanost čemu bi, kako su naveli, doprinela realizacija projekata pre svega u oblasti putne i železničke infrastrukture.

03.06.2024

17:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija