• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

08.09.2023

10:19

Kataklizma u Hongkongu! Oluja potopila grad, izdato crno upozorenje (FOTO, VIDEO)

Reuters

Vesti

Kataklizma u Hongkongu! Oluja potopila grad, izdato crno upozorenje (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Obilne padavine prouzrokovale su velike poplave u Hongkongu, a u ovom gusto naseljenom gradu, pod vodom su ulice, trgovački centri i stanice podzemne železnice.


Specijalni kineski administrativni region zabeležio je u četvrtak najveću količinu padavina u periodu od jednog sata u poslednjih 140 godina, otkad postoje merenja, prenosi Rojters. Opservatorija u Hongkongu izvestila je o 158 milimetara padavina između 23 sata i ponoći u četvrtak po lokalnom vremenu.

Meteorološki zavod izdao je najveće, crno upozorenje na olujno nevreme i saopštio da je više od 200 mm padavina zabeleženo u Hongkongu, od četvrtka uveče.

 

 

Sve škole su danas zatvorene zbog "ekstremnih uslova izazvanih velikim poplavama i ozbiljnim saobraćajnim poremećajima", saopštila je lokalna vlada i apelovala na poslodavce da rad organizuju u skladu sa novonastalom situacijom.

Očekuje se da će ekstremni uslovi potrajati potrajati najmanje do sredine današnjeg dana.
Saopšteno je da berza u Hongkongu neće biti otvorena od jutros petak , ako crno upozorenje na kišnu oluju još uvek bude na snazi u 9 časova po lokalnom vremenu, navodi Rojters.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija