• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/digi24.ro

13.09.2023

12:49

Rumunima stigla šok poruka: Opasnost iz vazdušnog prostora, sklonite se u podrume!

EPA/printscreen

Vesti

Rumunima stigla šok poruka: Opasnost iz vazdušnog prostora, sklonite se u podrume!

Podeli vest

Rumunske vlasti su u sredu ujutru objavile poruku RO-Alert za lokalitete u okrugu Tulčea, najavljujući da postoji mogućnost da neki predmeti padnu iz vazdušnog prostora.

U poruci se od ljudi traži da ostanu mirni i da se sklone u zatvoren prostor.

"Postoji mogućnost da neki predmeti padnu iz vazdušnog prostora. Zadržite smirenost! Sklonite se u podrume ili skloništa civilne zaštite. U nedostatku skloništa, ostanite u kući, dalje od prozora i spoljašnjih zidova", navodi News.ro.

Upozorenje je bilo na snazi 90 minuta, a poruka je poslata stanovništvu na 8 lokaliteta.

Nacionalni komitet za vanredne situacije (CNSU) odlučio je 7. septembra da usvoji zaštitne mere za stanovništvo u oblastima rumunske teritorije u blizini ukrajinskih gradova Reni i Izmail, kao i izdavanje RO-Alert poruka u vezi sa rizikom od pada nekih "elemenata koji pripadaju borbenim sredstvima korišćenim u sukobu".

Ministarstvo nacionalne odbrane gradi prostore za zaštitu stanovništva na nivou lokaliteta Plauru i Čatalkioj. Ta odluke je doneta nakon što su, nakon ruskih napada na luke u Odeskoj oblasti, pronađeni fragmenti drona u oblasti Plauru, a u Čiliji je projektil probio krov i plafon jedne kuće.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija