• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

14.09.2023

07:14

Stravična brojka! Dramatično saopštenje gradonačelnika potopljene Derne!

Reuters

Vesti

Stravična brojka! Dramatično saopštenje gradonačelnika potopljene Derne!

Podeli vest

Broj žrtava katastrofalnih poplava nakon pucanja brane u libijskom gradu Derni mogao bi dostići čak između 18 i 20 hiljada, izjavio je gradonačelnik Derne, Abdulmenam Al-Gaiti.



Al Gaiti je za televiziju Al Arabija izjavio da se te procene zasnivaju na broju gradskih četvrti koje su nestale u poplavama.

Više od 5.300 tela pronađeno je do sada u libijskom gradu Derna, izjavio je ministar civilnog vazduhoplovstva u administraciji koja vodi istočnu Libiju, Hičem Abu Čkiuat. 

On je takođe dodao da se očekuje da će se broj poginulih u poplavama značajno povećati, preneo je Rojters.

- More neprestano izbacuje desetine tela - rekao je ministar, navodeći da će obnova Derne koštati milijarde dolara. 

Međunarodna Organizacija za migracije (IOM) u Libiji saopštila je juče da je najmanje 30.000 osoba raseljeno u Derni, gradu koji je najviše pogođen olujom "Danijel". 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija