• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

16.09.2023

07:30

Austrijska ministarka Karin Knajsl odigrala valcer sa Putinom, pa prebegla u Rusiju!

Reuters

Vesti

Austrijska ministarka Karin Knajsl odigrala valcer sa Putinom, pa prebegla u Rusiju!

Podeli vest

Bivša ministarka inostranih poslova Austrije Karin Knajsl (58), koja je pozvala ruskog predsednika Vladimira Putina na svoje venčanje i sa njim otplesala valcer na prijemu 2018, preselila se u Rusiju, u Sankt Peterburg!

Knajsl (58) objavila je na Telegramu da su njeni poniji, koje je držala u Siriji, prevezeni u Rusiju ruskim vojnim avionom.

Knajsl, iz desničarske Slobodarske partije, bila je ministarka spoljnih poslova od 2017. do 2019. U to vreme više puta je kritikovana u austrijskim i nemačkim medijima zbog svojih proruskih stavova. Njen ples sa Putinom usledio je samo nekoliko meseci nakon što je Rusija optužena za trovanje bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije nervnim agensom novičok u Velikoj Britaniji.

Knajsl je u svom postu rekla da je premestila svoje "knjige, odeću i ponije iz Marseja u Bejrut" u junu 2022, nakon što je Rusija ušla u Ukrajinu. Ona je tada ustvrdila da je proterana iz Francuske.

Navela je da njeno preseljenje postaje političko pitanje "pošto se očigledno ništa ne dešava u Austriji i Nemačkoj osim ekonomske krize". Dodala je, verovatno u napadu na svoje kritičare, da "mržnja koja curi iz Austrije zadivljuje".

U intervjuu za rusku novinsku agenciju RIA Novosti, Knajsl je rekla da se "nije lako preseliti u Rusiju" zbog količine papirologije, ali da se već uselila u stan koji iznajmljuje u Sankt Peterburgu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija