• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

20.09.2023

15:30

(VIDEO) Noćna mora od koje Zapadu najviše klecaju kolena: Rusi objavili snimak svog ''Himarsa'', preciznost udara 100 odsto!

Tanjug/AP

Vesti

(VIDEO) Noćna mora od koje Zapadu najviše klecaju kolena: Rusi objavili snimak svog ''Himarsa'', preciznost udara 100 odsto!

Podeli vest

Preciznost višecevnog bacača raketa „tornado-s“ prilikom upotrebe savremene municije dostiže 100 odsto, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Jedinice koje rukuju sistemima 'tornado-s' izvode precizne napade na ključne vojne objekte protivnika. Artiljerija navođenim raketama uništava uporišta na liniji fronta, stanice za istovar opreme, municije i goriva, skladišta i kamuflirana komandna mesta. Preciznost pogotka prilikom korišćenja savremene municije dostiže 100 odsto. Nije iznenađujuće što neprijateljske obaveštajne jedinice neprekidno, ali bezuspešno pokušavaju da otkriju lansirne položaje sistema, kao i skloništa - navodi se u saopštenju.

 

 

Stoga, kako bi isključili mogućnost otkrivanja, ruske jedinice koje rukuju sistemima u zoni specijalne vojne operacije stalno menjaju položaje. Samo se jednom rakete lansiraju sa iste pozicije nakon čega se sistemi za nekoliko minuta pomeraju na drugo mesto.

Višecevni bacač raketa „tornado-s“ predviđen je za uništavanje pojedinačnih ciljeva, kao i meta koje su koncentrisane na nekoj površini. Upotrebljava se kako za odbranu, tako i za napad.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Uzbuna! Rusi na nogama, Pašinjan sprema nešto krupno! Nakon teškog poraza sledi konačni obračun!
KRITIČNO

Uzbuna! Rusi na nogama, Pašinjan sprema nešto krupno! Nakon teškog poraza sledi konačni obračun!

Azerbejdžan je juče pokrenuo „antiterorističku operaciju“, čiji je cilj „razoružanje i povlačenje formacija oružanih snaga Jermenije“ sa teritorije Nagornog Karabaha. Informativna službe predsednika nepriznate jermenske Republike Arcah izdala je danas saopštenje kojim i zvanično prihvata čin kapitulacije, pristajući na sve uslove koje je postavio Azerbejdžan. Ruski politikolog Sergej Markov je objasnio kakav bi na kraju mogao da bude ishod cele situacije i kako ruski mirovni kontingent treba da postupi.

20.09.2023

14:30

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija