• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Daily mail/Tanjug

21.09.2023

09:31

Haos Bajdena u UN! Najpre umalo srušio brazilsku zastavu, a ono što je uradio Luli da Silvi zapanjilo je svet! (VIDEO)

Reuters

Vesti

Haos Bajdena u UN! Najpre umalo srušio brazilsku zastavu, a ono što je uradio Luli da Silvi zapanjilo je svet! (VIDEO)

Podeli vest

Novi gaf američkog predsednika Džozefa Bajdena i to usred UN!

Američki predsednik Džo Bajden je odlutao sa bine UN, a da se nije rukovao sa brazilskim liderom Lulom da Silvom koga je potez prvog čoveka SAD vidno iznervirao.

Nesnađeni Bajden je samo odšetao, nakon što su dvojica lidera govorila o inicijativi za poboljšanje prava radnika u dvema zemljama. Lula je krenuo ka njemu ispružene ruke, ali se  u trenutku zaustavio i samo iznervirano odmahnuo, dok je Bajden uveliko odlazio sa bine.

Predsednik SAD je prethodno, što su kamere takođe snimile, dolazeći na binu, umalo srušio brazilsku zastavu koja je uz američku bila na podijumu.

Bajden i Silva saopštili su da su pokrenuli zajedničku inicijativu za unapređenje prava radnika. Dvojica lidera su, govoreći pred bilateralni sastanak na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, istakla važnost pristojnih poslova, dobrih plata i obezbeđivanja da radnici imaju koristi od digitalne i tranzicije ka zelenoj energiji koja se dešava u društvu, prenosi Rojters.

 

 

- Dve najveće demokratije zapadne hemisfere se zalažu za ljudska prava širom sveta, a to uključuje i prava radnika - rekao je Bajden.

On je dodao da rekordan profit korporacija treba da podrazumeva i rekordne plate za radnike, bez obzira na to o kom sindikatu radnika je reč.

 

Bajden je naveo da će američko-brazilsko partnerstvo za radnička prava početi kao bilateralna inicijativa, ali da su druge države i organizacije dobrodošle. Lula, upozoravajući da su demokratije ugrožene širom sveta, rekao je da je od ključne važnosti da se učvrste prava radnika i dodao da će nova inicijativa pomoći da se "probudi nada" u radničkim porodicama.

- Ovo je više od jedne bilateralne saradnje. Ovo je nova era za američko-brazilske odnose među ravnopravnim partnerima - rekao je Lula, poručivši da "siromaštvo i nejednakost nisu ni u čijem interesu".

On je istakao da "nema demokratije bez jakih sindikata".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Au, kakav preokret Trampa! Trese se Amerika, Bajdenu stigle najgore moguće vesti!
NAPETO

Au, kakav preokret Trampa! Trese se Amerika, Bajdenu stigle najgore moguće vesti!

U prošlomesečnoj anketi Yahoo News/YouGov, aktuelni predsednik SAD Džo Bajden je predvodio u popularnosti ispred bivšeg predsednika Donalda Trampa sa solidnom razlikom (47% prema 41%). Ali, tokom poslednjih nekoliko nedelja leta, Bajdenova stalna prednost je nestala usred sve veće zabrinutosti oko njegovih godina i sposobnosti za još jedan mandat - kao i dugotrajnog pritiska republikanaca za njegov opoziv, javljaju "Yahoo News".

20.09.2023

12:22

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija