• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

21.09.2023

12:18

Stiže kazna za masakr Rusa, Putin im ovo neće oprostiti! Ruski lider hitno zvao Alijeva, evo kakav je odgovor dobio!

EPA/Reuters

Vesti

Stiže kazna za masakr Rusa, Putin im ovo neće oprostiti! Ruski lider hitno zvao Alijeva, evo kakav je odgovor dobio!

Podeli vest

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev izvinio se ruskom lideru Vladimiru Putinu zbog tragične smrti ruskih mirovnjaka u Nagorno Karabahu, saopštio je Kremlj.

 

ako je rekao, biće sprovedena detaljna istraga smrti ruskih mirovnjaka i svi koji su odgovorni za to će biti kažnjeni.

- Naglašavam, sprovešćemo detaljnu istragu svega što se dogodilo i svi koji su odgovorni će biti strogo kažnjeni. Tužilaštvo obe zemlje su u tesnom kontaktu tim povodom - istakao je Alijev u telefonskom razgovoru sa ruskim liderom.

U međuvremenu, komandant Korpusa oružanih snaga Azerbejdžana, čiji su podređeni krivi za pogibiju ruskih mirovnih snaga, smenjen je sa dužnosti i pritvoren, saopštio je izvor u ruskoj agenciji za sprovođenje zakona.

Dvojica lidera su tokom telefonskog razgovora dogovorili da će Azerbejdžan sarađivati sa ruskim mirovnjacima kako bi se osigurala bezbednost Jermena u Nagorno Karabahu. Iz Kremlja takođe navode i da su i Putin i Alijev istakli da je veoma važno da se svi dogovori o prekidu vatre u Nagorno Karabahu ispoštuju. Telefonski razgovor inicirala je azerbejdžanska strana.

Podsetimo, na vozilo sa ruskim mirovnjacima koji su se vraćali sa osmatračnice u oblasti Džanjatag u Nagorno Karabahu otvorena je vatra usled čega su vojnici poginuli, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija