• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

25.09.2023

11:46

Prpa, bato! Vašington podvio rep i "ispalio" Zelenskog! Samo jedan "kinžal" je bio dovoljan!

EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Vesti

Prpa, bato! Vašington podvio rep i "ispalio" Zelenskog! Samo jedan "kinžal" je bio dovoljan!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države više ne isporučuju PVO sisteme Patriot Ukrajini nakon što je jedan takav uništen ruskim raketnim udarom rakete Kinžal u maju, rekao je bivši analitičar CIA Lari Džonson u intervjuu novinaru Stivenu Gardneru.

- Nekoliko meseci nismo čuli nikakve vesti o Patriotu. Poslata je u Ukrajinu, dignuta je u vazduh. Izgleda da je ili uništena ili da se popravlja, ali se definitivno ne koristi na ratištu - primetio je Džonson.

Prema njegovim rečima, SAD su nakon ovog incidenta prestale da snabdevaju ukrajinske oružane snage protivvazdušnim sistemima Patriot a Kijevu su prebacile samo manje značajnu vojnu opremu i mašineriju.

Ruska vojska je u maju pogodila protivvazdušni odbrambeni sistem Patriot u Ukrajini hipersoničnom raketom Kinžal. Američki sistem PVO nije uspeo da ga presretne.

Kako je istakao potpredsednik vlade Rusije Denis Manturo, danas su samo ruski protivvazdušni topovi sposobni da unište rakete ovog tipa.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kakav veleobrt, trese se Amerika! Tramp briše patos sa Bajdenom, liberalni mediji priznali neuhvatljivu prednost!
NAJVEĆI DO SADA

Kakav veleobrt, trese se Amerika! Tramp briše patos sa Bajdenom, liberalni mediji priznali neuhvatljivu prednost!

Da se ​​izbori u Sjedinjenim Državama održe danas, bivši američki predsednik Donald Tramp pobedio bi aktuelnog lidera Džozefa Bajdena sa 10 odsto prednosti, pokazala je anketa "Vašington posta" i "Ej-Bi-Si njuza". Ovi podaci su ujedno i najveće Trampovo vođstvo od kada su obojica objavili kandidaturu za predsedničke izbore 2024. godine.

24.09.2023

22:39

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija