• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.09.2023

10:00

Zapad u panici, Nebenzja otkrio prljave namere i razloge uništenja Severnog toka: ''Ne gubite vreme i trud, takvi pokušaji su osuđeni na propast!''

Tanjug/AP

Vesti

Zapad u panici, Nebenzja otkrio prljave namere i razloge uništenja Severnog toka: ''Ne gubite vreme i trud, takvi pokušaji su osuđeni na propast!''

Podeli vest

Ruski diplomata je istakao da će Rusija nastaviti da se zalaže za objektivno i temeljno utvrđivanje svih okolnosti onoga što se desilo uz obavezno uključivanje ruskih istražnih organa i zainteresovanih strana, kao i privođenje pravdi nalogodavaca i izvršioca te sabotaže.

Američke vlasti su odlučile da unište Severni tok kako bi zadržale uticaj u Evropi, kojoj su potrebni ruski energetski resursi, izjavio je stalni predstavnik Ruske Federacije pri UN Vasilij Nebenzja.

- U stručnoj zajednici se pojavljuje sve više dokaza da je uništavanje Severnog toka delo Vašingtona, koji je počinio ovaj nečuven zločin, vođen sebičnom željom da učvrsti dominaciju u Evropi, kojoj su preko potrebni ruski resursi - kazao je Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti UN.

Kako je istakao, tu se ne radi o nekoj vrsti "huliganske šale", već o terorističkom napadu koji je pogodio međunarodnu infrastrukturu gasovoda i izazvao teške ekonomske i ekološke posledice za jedan broj država.

- Ne sumnjam da ćemo ponovo čuti od naših zapadnih kolega da Rusija navodno odvlači pažnju Saveta od ozbiljnijih problema, insistiranjem da se razgovara o terorističkom napadu na Severni tok. Njihova taktika je jednostavna i razumljiva - da se odugovlači što duže, idealno još godinu, dve, tri, a onda da konstatuju da nakon toliko godina, istraga više nije moguća - ukazao je.

Nebenzja je poručio zapadnim zemljama da na to ne gube vreme i trud i da su svi takvi pokušaji osuđeni na propast.

Ruski diplomata je istakao da će Ruska Federacija "nastaviti da se zalaže za objektivno i temeljno utvrđivanje svih okolnosti onoga što se desilo uz obavezno uključivanje ruskih istražnih organa i zainteresovanih strana, kao i privođenje pravdi nalogodavaca i izvršioca te sabotaže".

Za to ćemo koristiti sva sredstva koja su nam na raspolaganju, uključujući i Savet bezbednosti - naglasio je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija