• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.10.2023

13:43

"Reč je o ratu, ne operaciji" Udarno, otkriven pravi razlog napada na Izrael, Hamas se dugo pripremao

Informer

Vesti

"Reč je o ratu, ne operaciji" Udarno, otkriven pravi razlog napada na Izrael, Hamas se dugo pripremao

Podeli vest

Glavni razlog za novi napad palestinskog islamističkog pokreta Hamas na teritoriju Izraela je njihovo odbijanje da prizna pravo na postojanje jevrejske države, izjavio je za news.ru politikolog Jakov Kedmi.

Prema njegovim rečima, Hamas se veoma dugo pripremao za današnji napad. Glavni razlog za to je što Hamas ne priznaje postojanje Izraela. Hamas nastavlja svoje napade sa različitim stepenom uspeha.

- Izraelski ministar odbrane je tačno rekao da kada se naselja zauzmu, ovo više nije operacija, ni teroristički napad, ovo je rat. Rat se mora voditi ne kao operacija, već kao rat - dodao je Kedmi, bivši izraelski obaveštajac, poznat po svojim predavanjima iz oblasti geopolitike koji često govori za ruske medije na ove teme.

Foto: printscreen

Kedmi ističe da je pravi razlog napada Hamasa na Izrael, to što ne priznaje njegovo postojanje

On je napomenuo da će se operacija reagovanja izraelske vojske nastaviti dok se ne završe svi zadaci koje je postavila vlada.

- Ako je cilj samo da se vratimo na situaciju koja je bila ranije, to je jedna stvar. Ako je cilj da se uništi Hamas, to je drugo - kaže Kedmi.

Sagovornik je rekao da su borci Hamasa "provalili u nekoliko izraelskih naselja, uključujući i uz pomoć padobranaca, gde ih vojska sada uništava".

Takođe je sugerisao da su neki od talaca odvedeni u pojas Gaze.

Hamas je u ranim jutarnjim satima izveo masovan raketni napad na Izrael, a ušli su i na teritoriju države gde su počeli žestoki sukobi. Ubrzo nakon toga, izraelska vojska počela je sa granatiranjem pojasa Gaze. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ukrajina na kolenima, sledi konačni rasplet! Kedmi otkrio kada će Putin pokrenuti velike manevre na frontu!
POČINJE

Ukrajina na kolenima, sledi konačni rasplet! Kedmi otkrio kada će Putin pokrenuti velike manevre na frontu!

Sudeći po poslednjim izveštajima, Oružane snage Ukrajine su napravile pauzu na mnogim delovima linija fronta. Ovo ukazuje da ofanzivni impuls ukrajinskih oružanih snaga presušuje i ruske trupe bi to trebalo da iskoriste, za šta je vreme da pređu iz odbrane u napad, smatra poznati izraelski stručnjak i analitičar, bivši državnik i diplomata, šef izraelske službe Nativ, Jakov Kedmi.

21.09.2023

06:15

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija