• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.10.2023

07:00

(VIDEO) Ovo je gore od Ukrajine! Slike iz Gaze lede krv u žilama, kamen na kamenu ostao nije!

Tanjug

Vesti

(VIDEO) Ovo je gore od Ukrajine! Slike iz Gaze lede krv u žilama, kamen na kamenu ostao nije!

Podeli vest

Jutro je otkrilo sve razmere štete koju su izraelski vazdušni napadi, u znak odmazde za subotnji napad Hamasa na Izrael, učinili u Pojasu Gaze.

Najmanje 400 ljudi je ubijeno u Izraelu nakon raketnog napada na južni i centralni deo zemlje, preneo je CNN pozivajući se na izraelske odbrambene snage, dok je oko 300 Palestinaca ubijeno u protekla 24 sata, među kojima i 20 dece, kako je u nedelju reklo palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Hamas je preuzeo odgovornost za napade na Izrael, koji je proglasio ratno stanje i pokrenuo kontranapad.

Brojne zgrade u Gazi srušene su do temelja, među njima navodno i poznati toranj Vatan, 14-spratnica u srcu pojasa u kojoj su živele desetine porodica. Među srušenim objektima je i džamija, kako se vidi na fotografijama.

U međuvremenu su izraelske vazduhoplovne snage objavile snimak napada na mete Hamasa u Gazi i saopštile da su širom pojasa pogodile više objekata grupe, uključujući onaj koji pripada šefu obaveštajne službe, dok je u toku odmazda za najveći raketni napad militanata na Izrael poslednjih godina.

 

 

Snimak drona koji su objavile vazduhoplovne snage Izraela, nastao je u poslednja 24 sata i prikazuje napad iz vazduha na grupu Hamasovih boraca koji su pokušavali da pređu na izraelsku teritoriju.

Vidi se kretanje najmanje sedmorice naoružanih muškaraca, pre nego što ih je progutala vatrena lopta izraelskog projektila, piše “Dejli mejl”. Takođe se vidi napad dronom na automobil koji se kreće velikom brzinom kroz Pojas Gaze, dom 2,3 miliona Palestinaca.

Vazduhoplovne snage Izraela rekle su prethodno da su do sada pogodile 150 meta, uključujući banke, fabrike oružja i domove i objekte ključnih lidera Hamasa. Na platformi “X” su rano u nedelju objavile da su naredile raketni napad na objekt u vlasništvu šefa obaveštajne službe Hamasa, prilažući snimak.

 

 

“Nedavno su borbeni avioni izraelskih vazduhoplovnih snaga pogodili kompleks koji pripada šefu obaveštajnog odeljenja terorističke organizacije Hamas. Vazduhoplovne nage trenutno nastavljaju da gađaju terorističke mete u Pojasu Gaze”, navodi se u postu.

Kratak crno-beli snimak koji se deli na mrežama prikazuje projektil kako pogađa kuću u gusto izgrađenom području, nakon čega iz nje izbijaju dim i vatra. Precizira se i da su pogođene dve banke u vlasništvu Hamasa, lokacija za proizvodnju vazdušnog oružja koja pripada (palestinskom) Islamskom džihadu i zgrada sa kancelarijama i skladištima u kojoj je držano oružje i vojna oprema.

Nakon napada Hamasa, Izrael je započeo odmazdu, pogađajući Gazu i sravnjujući stambene zgrade u velikim eksplozijama, dok je premijer Benjamin Netanijahu upozorio da se zemlja suočava sa “dugim i teškim ratom” protiv Palestine. On je reporterima u nedelju ujutro rekao da je Izrael sada započeo “ofanzivnu fazu”.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...
NBA

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...

Legendarni NBA as Čarls Barkli (61) smatra da košarkaši Denvera neće moći da preokrenu rezultat u svoju korist u seriji protiv Minesote koja posle dva meča vodi 2:0, a njegovo mišljenje deli i Stiven Ej Smit, novinar ESPN-a.

08.05.2024

09:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija