• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Dejli mejl

12.10.2023

13:18

(VIDEO) Bolje da je mrtva, nego zarobljena! Potresna priča Izraelca kom su Hamasovci brutalno ubili ćerku (8)

youtube/tweeter

Vesti

(VIDEO) Bolje da je mrtva, nego zarobljena! Potresna priča Izraelca kom su Hamasovci brutalno ubili ćerku (8)

Podeli vest

Skrhani otac je rekao da je pozdravio vest da su njegovu osmogodišnju ćerku ubili teroristi Hamasa jer je to bolje nego da bude uzeta kao talac tokom varvarskog napada na kibuc Beri.

Tomas Hend, čovek koji se suočio sa nepodnošljivim dvodnevnim čekanjem na vest o njegovoj ćerki Emili, a sve to nakon što su palestinski teroristi upali u njihov kibuc u subotu oko sedam sati ujutro, masakrirajući najmanje 100 ljudi.

Hend je ispričao da je kibuc bio zatvoren i pod paljbom tog dana oko 12 sati, tokom kojih nije znao ni gde se nalazi ni kakva je sudbina njegovog deteta nakon što je ona otišla da spava kod komšije - što je ona retko radila.

 

 

U srceparajućem intervjuu za Si-En-En, gospodin Hend se rasplakao dok je prepričavao trenutak kada mu je konačno saopšteno da je telo njegove ćerke pronađeno. Otac je tada rekao kako je osetio olakšanje, samo kad nije kidnapovana!

- Rekli su: "Pronašli smo Emili. Ona je mrtva", a ja sam samo rekao "Da!" Rekao sam "da" i nasmešio se, jer je to najbolja vest o mogućnostima u kojim je mogla da završi, a koje sam ja poznavao - ispričao je Hend drhtavim glasom.

 

 

- Ona to ne radi često, ali nažalost te noći, u petak uveče, otišla je da spava kod svoje prijateljice - ispričao je Hand.

Sledećeg jutra, kibuc je bio napadnut

Hend je opisao kako se osećao tokom opsade: "Razmišljam da će vojska uskoro biti ovde. Samo izdrži još malo, i duže, i duže."

Kasnije, kada je Hend obavešten o ubistvu svoje ćerke, rekao je: "Samo sam rekao "Da!"

- To je bila najbolja vest o mogućnostima koje sam poznavao - utihnuo je kroz suze Hend, koji je dodao:

- Bila je ili mrtva, ili u Gazi. A ako znate nešto o tome šta rade ljudima u Gazi, to je gore od smrti. Ne bi imali hrane. Ne bi imali vode. Bila bi u mračnoj sobi ispunjenoj sa Hristos zna koliko ljudi. I prestravljena svakog minuta, sata, dana i mogućih godina koje dolaze. Dakle, smrt je bila blagoslov. Apsolutni blagoslov.

 

@cnn CNN's Clarissa Ward speaks with Thomas Hand, a grieving father whose daughter was killed during the Hamas attack on Israel. #cnn #news #israel #gaza #hamas ♬ original sound - CNN

 

Osim procenjenih 1.300 Izraelaca koje je Hamas iskasapio tokom vikenda, palestinski teroristi su kidnapovali desetine Izraelaca i oko 20 Amerikanaca, a detalji o tim ljudima sve do sada ostaju nepoznati.

Pripadnici Hamasa počinili su nezamisliva dela nasilja nad nedužnim Izraelcima, uključujući silovanja. Po ulicama su vukli tela žena i devojaka, spaljivali su žive porodice i, navodno, odsecali glave bebama.

Izraelske odbrambene snage (IDF) su u utorak odvele novinare, uključujući ekipu Foks njuza, u Beri, koji je samo tri milje od granice sa Gazom.

Kibuc je do subote bio poznat kao umetnička i poljoprivredna zajednica od 1.200 ljudi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija