• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.10.2023

06:30

(UŽIVO) Ruska PVO oborila dva ukrajinska lovca i Suhoj! Strašni gubici Kijeva! Rusi melju sve pred sobom! Na udaru ofanzive Kupjansk i Liman!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Ruska PVO oborila dva ukrajinska lovca i Suhoj! Strašni gubici Kijeva! Rusi melju sve pred sobom! Na udaru ofanzive Kupjansk i Liman!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 600. dan.

 

Prosta matematika! Francuska planira da Ukrajini šalje 3.000 granata mesečno, Rusi troše 60.000 dnevno!

 

Kod Heresona uništena dva ukrajinska skladišta municije

Načelnik pres centra ruske grupe „Dnjepar“ Roman Kodrjan saopštio je da su kod Hersona i sela Nikoljskog u Hersonskoj oblasti uništena dva skladišta municije.

Osim toga, sprečena su dejstva ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe na ostrvu Korabelka

 

Kakvo poniženje! Zelenski dobio brutalnu šamarčinu od Izraela! Odluka izraelskih vlasti zaprepastila Ukrajinu!

 

Pušilin: Borbe u DNR nisu uticale na obnovu mosta preko reke Kalmijus

- Borbe u Donjeckoj Narodnoj Republici nisu uticale na obnovu mosta preko reke Kalmijus u Marijupolju, koji je otvoren u ponedeljak. Radovi na objektu završeni su dva meseca pre roka - saopštio je lider DNR Denis Pušilin tokom ceremonije otvaranja.

- Danas smo otvorili veoma važan most za celu Republiku, za celu zemlju – to je jedan od delova krimskog drumskog koridora - istakao je Pušilin.

 

Masakr! Putin se oglasio o Ukrajini i saopštio zastrašujuće vesti!

 

Izveštaj s Brifinga Ministrastva odbrane Rusije:
 

- Ruska vojska je na kupjanskom pravcu odbila deset napada ukrajinskih snaga. Protivnik je izgubio do 85 vojnika, dva tenka, haubicu D-20 i dve haubice „gvozdika“.

- Na krasnolimanskom pravcu odbijena su dva napada jurišnih grupa Oružanih snaga Ukrajine i specijalne brigade „Azov“. Ukrajinske snage su izgubile do 65 vojnika.

- Ruska vojska je na donjeckom pravcu odbila 10 ukrajinskih napada. Kijev je izgubio do 460 vojnika i tri tenka. U području Slavjanska uništeno je skladište municije.

- Na južnodonjeckom pravcu Kijev je izgubio preko 70 vojnika. Uništene su i haubice „giacint B“ i „msta B“.

- Na hersonskom pravcu ukrajinska vojska je izgubila do 65 vojnika, a uništena su i dva skladišta ukrajinske municije.

- U DNR je uništen ukrajinski radar za otkrivanje i praćenje vazdušnih meta P-18.

- Ruski sistemi PVO oborili su dva ukrajinska lovca MiG-29 i jurišni avion Su-25 u Hersonskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti.

- U Hmeljničkoj oblasti uništena su skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja i avionskog goriva ukrajinske vojske.

- Na aerodromu Mirgorod u Poltavskoj oblasti uništen je komunikacioni centar Oružanih snaga Ukrajine.

- Na zaporoškom pravcu ruska vojska je odbila napad protivnika u području mesta Verbovo. Uništena su dva ukrajinska skladišta oružja. Kijev je izgubio do 55 vojnika, a uništeni su i sistemi M777 američke proizvodnje.
 

 

Trese se Ukrajina! Zelenski će se šlogirati kad ovo čuje! Bivši premijer direktno udario na glavne sponzore kijevskog režima!

 


Bivši pukovnik Pentagona: Amerika traži izlaz iz sukoba u Ukrajini

Sjedinjene Američke Države već traže izlaz iz sukoba u Ukrajini zbog neuspeha ukrajinskih snaga, napisao je bivši savetnik Pentagona, pukovnik Daglas Mekgregor, na društvenoj mreži Iks.

- Već sada traže strategiju za izlazak iz ukrajinskog sukoba, ne pokazujući to otvoreno - naveo je Mekgregor.
 

 

Opa! Šreder šokirao svet istinom o Putinu i Ukrajini! Zapad će ga razapeti zbog ovih reči!


Mediji: Kijev zabrinut zbog sve manje pažnje Zapada

Kijevske vlasti su veoma zabrinute zbog toga što sukob u Ukrajini privlači sve manje pažnje Zapada, pišu analitičari „Njujork tajmsa“ Endrju Kramer i Metju Mpoke Big.

„Kijev procenjuje kao zabrinjavajuće pomake u geopolitici sukoba. Pažnja ključnih saveznika se prebacuje na rat u Gazi, vojna pomoć SAD je zaglibila u borbi republikanaca za liderstvo u Kongresu, a u evropskoj podršci pojavile su se pukotine usled izbora u Poljskoj i Slovačkoj“, pišu analitičari.
 

Au! Ukrajina doživela strašan poraz! Kijevu preti potpuno uništenje vojske, Ameri gube svaku nadu!


Vojna grupa „Jug“ odbila pet ukrajinskih napada u blizini Artjomovska

Oružane snage Rusije su odbile pet napada ukrajinskih snaga u Orehovo-Vasiljevki, Kleščejevki i Dubovo-Vasiljevki u Donjeckoj Narodnoj Republici, rekao je za Sputnjik načelnik pres-centra ruske vojne grupe „Jug“ Vadim Astafjev.
 

Udarno! Putin digao svet na noge: Spremni smo za pregovore! Ruski lider ima samo dva uslova za Ukrajinu!


Nemački general: Zapad odgovoran za propast ukrajinske kontraofanzive

Zapadni saveznici Ukrajine snose odgovornost za propast kontraofanzive ukrajinske vojske, jer su isporuke oružja Kijevu kasnile i bile su malog obima, izjavio je za televizijski kanal „Velt“ nemački general Klaus Vitman.

- Činjenica da je Zapad isporučivao oružje suviše kasno i suviše malo veoma je uticala na propast kontraofanzive - naveo je general.

Vitman je priznao da je odugovlačenje u isporučivanju naoružanja ruskoj armiji dalo dovoljno vremena da izgradi čvrste i neprobojne linije odbrane.
 

 

"Potpuno je drugačiji!" Putinove reči o Si Đinpingu zatresle svet! Ruski lider najavio velike poteze, ovo znači samo jedno!

 


Pojačani gubici Kijeva na krasnolimanskom i kupjanskom pravcu

Gubici ukrajinskih snaga na krasnolimanskom i kupjanskom pravcu naglo su porasli tokom protekle sedmice, rekao je za Sputnjik pukovnik Luganske Narodne Republike u penziji Andrej Maročko.

„Oni su ukupno premašili gubitke na donjeckom pravcu, koji su tradicionalno najveći već više od pola godine“, rekao je Maročko.
 

 

Kreće haos! Ukrajina ulazi u borbu sa Izraelom! Zelenski hitno zvao NATO, pobednik može biti samo jedan!

 

Masovan napad Rusije na Ukrajinu raketama i dronovima

Ruske snage izvele su noćas masovan napad dronovima i raketama na Ukrajinu, prenosi ukrajinska agencija Unian.

Komanda Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine upozorila je na mogućnost napada u Černigovskoj, Sumskoj, Poltavskoj, Hmeljnickoj, Viničkoj i Žitomirskoj oblasti.

 

 

 

Šta ovo znači?! Ukrajina donela šok odluku! Svim vojnim obveznicima stiglo hitno naređenje! "Pozivamo vas...."

 

Hronika ratnih dešavanja: Ruske snage napreduju kod Kupjanska, žestoke borbe kod Avdejevke 

Nema značajnih promena u pravcu Starobeljskog. Ruske trupe nastavljaju da potiskuju VSU u sektoru Kupjanska. Sam Kupjansk je izložen redovnim vazdušnim i artiljerijskim udarima. Oružane snage Rusije su takođe aktivne na liniji Svatovo-Kremennaja u oblasti Makejevke i na ivici Torskog. Nekoliko napada ukrajinskih oružanih snaga odbijeno je u oblasti šumarije Serebrjanski.

Foto: Printscreen/Rybar

 

Na Donjeckom pravcu nastavlja se juriš na Avdejevski utvrđeni pojas. U protekla 24 sata artiljerijski i vazdušni udari na položaje Oružanih snaga Ukrajine značajno su intenzivirani. Ruske Vazdušno-kosmičke snage deluju protiv VSU sa FAB-ovima i raketama vazduh-zemlja. Na severnom krilu, VSU je nekoliko puta pokušao da izvrši kontranapad, ali je vraćen na prvobitne položaje.

Nastavljaju se pozicioni sukobi u sektoru Vremevski u oblasti Prijutnoje i Gruševa jarka. VSU nije u mogućnosti da napreduje zbog stalne artiljerijske vatre i napada FPV dronova na rovove.

U sektoru Orehovski u oblasti Verbovog, jedinica Oružanih snaga Rusije uspela je da napadne uporište VSU, zarobivši nekoliko ljudi. Na ostalim sektorima fronta nastavljaju se međusobno artiljerijsko granatiranje i upotreba jurišnih dronova.

Vazdušna opasnost u 4 oblasti Ukrajine

Uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je u četiri ukrajinske oblasti. Sirene se čuju u Dnjepropetrovskoj, Poltavskoj, Sumskoj i Harkovskoj oblasti, kao i u delovima DNR i Zaporoške oblasti pod kontrolom Kijeva.

SAD raspodeljuju dve milijarde dolara na Izrael i Ukrajinu

Sjedinjene Američke Države nameravaju da se dogovore o dodeli više od dve milijarde dolara pomoći Ukrajini i Izraelu, saopštio je pomoćnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan u intervjuu za „Si-Bi-Es njuz“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija