• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.10.2023

07:50

Panika u Briselu! Policija upala u stan teroriste, otkriveni šok detalji!

Tanjug/AP

Vesti

Panika u Briselu! Policija upala u stan teroriste, otkriveni šok detalji!

Podeli vest

Dvoje državljana Švedske ubijeno je u napadu u Briselu u ponedeljak uveče. Osumnjičeni napadač, državljanin Tunisa, koji je ilegalno boravio u zemlji, i dalje je u bekstvu.

Nivo pretnje u prestonici Belgije je podignut na najviši nivo i postoji "ozbiljna pretnja" u ostatku zemlje.

Još jedna osoba je ranjena u pucnjavi u centru Brisela. Žrtve su nosile dresove fudbalske reprezentacije Švedske.

 

 

Federalni tužilac je potvrdio da je počinilac otvorio vatru na ljude nakon što su izašli iz taksija. Jurio ih je u zgradu. Dvoje ljudi je umrlo. Jedan od njih ima švedsko državljanstvo, drugi je švedskog porekla, ali je takođe imao švajcarski pasoš i možda ima dvojno državljanstvo. Treća osoba, takođe švedske nacionalnosti, teško je povređena i nalazi se u bolnici.

Vozač taksija nije povređen.

Osumnjičeni napadač je Abdesalem Lasoud (45).

Foto: Twitter/Printscreen

 

Živeo je u distriktu Sharbek, boravio je ilegalno u zemlji i bio je poznat policiji zbog sumnjivih akcija, ilegalnog boravka i trgovine ljudima. I dalje je u bekstvu.

On je ranije bio optužen za terorizam u Tunisu, preneli su danas belgijski mediji.

Pretražen je i stan u kojem je osumnjičeni živeo, ali tamo nije pronađen niko.

Nivo pretnje je povećan na 4 u Briselu, nivo 3 važi u ostatku zemlje. Nivo 4 znači da je pretnja "veoma ozbiljna i neminovna".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija