• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.10.2023

08:24

Udarno! Ubijen terorista iz Brisela!

Tanjug/AP

Vesti

Udarno! Ubijen terorista iz Brisela!

Podeli vest

Osumnjičeni za teroristički napad u Briselu ubijen je u utorak ujutru tokom policijske intervencije u prestonici, javljaju belgijski mediji.

Osumnjičeni za teroristički napad u Briselu ubijen je u utorak ujutru tokom policijske intervencije u prestonici, javljaju belgijski mediji.

Osumnjičeni je upucan u kafiću u Sharbeku, potvrđeno je za nieuwsblad.be.

Svedok je video Abdeslama Lasuda u kafiću u blizini zgrade koja je pretražena u ponedeljak uveče.

Kada je stigla policija, došlo je do pucnjave, tokom koje je napadač ubijen.

Oružje korišćeno u napadu u ponedeljak uveče pronađeno je na istoj lokaciji.

Od poginulog osumnjičenog trenutno se uzimaju otisci prstiju kako bi se sa apsolutnom sigurnošću utvrdio njegov identitet.

Da podsetimo, dvoje državljanja Švedske ubijeno je, a jedna osoba je ranjena, u pucnjavi u ponedeljak uveče u centru Brisela.

Osumnjičeni za sinoćnji napad u Briselu, ranije je bio optužen za terorizam u Tunisu, preneli su danas belgijski mediji. Na videu koji je snimio lokalni stanovnik vidi se kako napadač, obučen u fluorescentnu narandžastu jaknu, sa belom kacigom na glavi, drži vatreno oružje, prenosi dnevnik Brisel Tajms.

Nakon što je sišao sa skutera kojim se dovezao, napadač je u utorak oko 19.15 ispalio više hitaca na ulici pre nego što je ušao u obližnju zgradu jureći za ljudima koji su počeli da beže.

Fudbalska utakmica belgijske i švedske fudbalske reprezentacije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine prekinuta je, a navijačima je preporučeno da ostanu na tribinama i da ne napuštaju stadion.

Ubijeni su navijači švedske nacionalnosti, a ranjen je lokalni taksista koji je nakon ukazane lekarske pomoći u bolnici, u stabilnom stanju, navodi briselski dnevnik.

Gde je Sharbek?

Sharbek je opština u Belgiji u regionu Brisel. Prema proceni iz 2007. u opštini je živelo 113.493 stanovnika.

Ono što je zanimljivo jeste da je 52,78 posto stanovništva u ovoj opštini iz neevropskih zemalja (pretežno Maroka i Turske), 21,13 posto je iz druge evropske zemlje (uglavnom Bugarske, Rumunije, Francuske, Španije i Poljske), dok domaće stanovništvo Belgije čini 18,46 posto.

Prema podacima od 1. januara 2020. godine, ovako izgledaju zajednice migranata sa više od 1.000 ljudi: Bugarska - 5.728, Rumunija - 5.072, Maroko - 4.463, Francuska - 4.275, Turska - 3.266, Španija - 3.041, Poljska - 2.781, Italija - 2.850, Sirija - 1.754, Portugal -  1.435, Gvineja - 1.325.

Sharbek ima veliku koncentraciju imigranata iz drugih zemalja


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija