• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.10.2023

12:02

Veleobrt! Izrael neće kopneno u Gazu, sledi nešto mnogo gore?! Vojska saopštila neverovatne vesti! "Pripremamo se..."

Tanjug/Wikipedia

Vesti

Veleobrt! Izrael neće kopneno u Gazu, sledi nešto mnogo gore?! Vojska saopštila neverovatne vesti! "Pripremamo se..."

Podeli vest

Izraelska vojska se sprema za sledeću fazu kampanje protiv militanata Hamasa u Pojasu Gaze, ali planovi možda neće biti u skladu sa široko rasprostranjenim očekivanjima o neminovnoj kopnenoj ofanzivi, saopštio je danas portparol vojske Ričard Heht.

- Mi se pripremamo za sledeće faze rata. Nismo rekli šta će biti. Svi pričaju o kopnenoj ofanzivi. Možda je nešto drugačije -  rekao je Heht novinarima, prenosi Rojters.

Prethodno je drugi portparol izraelskih odbrambenih snaga potpukovnik Džonatan Konrikus izjavio da izraelska vojska ne očekuje da će sutrašnja poseta američkog predsednika Džozefa Bajdena Izraelu odložiti ili zakomplikovati najavljenu kopnenu operaciju u Gazi.

Podsetimo, Revital Gotliv, članica stranke izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, pozvala je na korišćenje najjačeg oružja u borbi protiv Hamasa. Mnogi vojni analitičari tvrde da Izrael čuva ovo oružje za konačni obračun sa neprijateljima, u slučaju da ostane bez konvencionalnih resursa za odbranu države.

Gotliv, članica Ksnetea iz redova Likuda, stranke izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, pozvala je na korišćenje najjačeg oružja u borbi protiv Hamasa. Ona je rekla da bi izraelska vojska trebalo da upotrebi projektile "Jerihon" da bi "poravnala Pojas Gaze".

- Oružje sudnjeg dana. Ovo je moje mišljenje. Neka Bog sačuva svu našu snagu. Samo eksplozija koja potresa Bliski istok vratiće ovoj zemlji dostojanstvo, snagu i sigurnost! Vreme je za sudnji dan. Pucanje moćnih projektila bez ograničenja. Inače nismo uradili ništa. Ne sa parolama, sa prodornim bombama. Bez milosti! - rekla je Gotliv u utorak.

Šta je "Jerihon"?

"Jerihon" je vrsa izraelske interkontinentalne balističke rakete (ICBM) koja može da pogodi mete bilo gde na svetu. Izrael je ovu raketu razvio tokom 1960-ih godina, dugačka je 15 metra i teška je oko 30 tona.

Domet do kojeg može da ide iznosi između 4.800 i 6.500 kilometara. Smatra se da Izrale ima između 100 i 200 nuklearnih bojevih glava, ali to nikada zvanično nije potvrđeno, a ni demantovano.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu
Crvena zvezda

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pobedivši u finalu Vojvodinu 2:1 (1:0). Igra crveno-belih bila je ubedljivija nego što rezultat pokazuje, a posebno su se izdvojili Uroš Spajić i Mirko Ivanić. Uz malo sreće, igrač utakmice mogao je da bude Šerif Ndijaje, ali su mu poništena dva gola.

21.05.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija