• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.10.2023

13:16

"Moramo da napustimo NATO!" Vesti iz moćne članice Alijanse zatresle svet, ovo je pitanje života i smrti!

Shutterstock

Vesti

"Moramo da napustimo NATO!" Vesti iz moćne članice Alijanse zatresle svet, ovo je pitanje života i smrti!

Podeli vest

Turska mora da odbije ratifikaciju članstva Švedske u NATO, a izlazak iz Alijanse je pitanje života i smrti za zemlju, rekao je za „RIA Novosti“ Dogu Perinček, lider turske partije Vatan.

Turskoj stižu signali sa Zapada o potrebi da se Švedskoj odobri članstvo u NATO-u do kraja godine, ali ona neće žuriti u ovom procesu, rekao je ranije za „RIA Novosti“ diplomatski izvor u Ankari.

- Turska mora odmah da pokaže odlučnost da se suprotstavi strategiji proširenja NATO-a na istok. U prvoj fazi, Narodna skupština Turske mora brzo da stavi ovo pitanje na svoj dnevni red i odbaci pristupanje Švedske. Turska je de fakto ekskomunicirana iz NATO-a. Izlazak iz NATO-a je sada pitanje života i smrti za Tursku - rekao je sagovornik agencije.

Prema njegovim rečima, „istupanje iz NATO-a je najefikasnija reakcija protiv američkih zavera“.

- Turska, oslobođena NATO-a, ujediniće i konsolidovati svoj unutrašnji front - naglasio je on.

Finska i Švedska su u maju 2022. godine, podnele zahteve za ulazak u NATO. Finska je 4. aprila postala 31. članica Alijanse, dok je Švedska još u procesu čekanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31