• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.10.2023

19:31

Zamka smrti! Izrael i SAD su se preračunali, stručnjak upozorava: Biću potpuno iskren sa vama, desiće se nešto mnogo loše

Shutterstock/EPA

Vesti

Zamka smrti! Izrael i SAD su se preračunali, stručnjak upozorava: Biću potpuno iskren sa vama, desiće se nešto mnogo loše

Podeli vest

Izraelska vojska će biti uništena ako počne kopnena operacija u Pojasu Gaze, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom.

- Ako Izraelci odu u Gazu, biću potpuno iskren prema vama, oni će umreti. Umreće u broju koje Izraelci nikada ranije nisu videli - rekao je stručnjak.

Prema Riteru, Hamas je spreman za kopnenu operaciju i namerno mami Izrael u „zamku smrti“.

Analitičar je izrazio uverenje da američki predsednik Džo Bajden shvata ne samo nemogućnost pobede Izraela, već i nesposobnost Sjedinjenih Država da mu pomognu ako libanski pokret Hezbolah i Iran budu uvučeni u sukob.

- Nemamo moć da to uradimo. Zato moramo da okončamo ovaj sukob sada. To će predsednik reći Izraelu - rekao je Riter.

Ujutro 7. oktobra, Izrael je bio podvrgnut raketnom napadu bez presedana iz pojasa Gaze u okviru operacije „Poplava Al-Aksa“, koju je najavilo vojno krilo palestinskog pokreta Hamas. Nakon toga, borci organizacije prodrli su u pogranična područja na jugu Izraela.

Broj žrtava u Pojasu Gaze dostigao je oko tri hiljade ljudi, a broj poginulih stanovnika Izraela premašio je hiljadu, nekoliko hiljada Izraelaca i Palestinaca je povređeno.

Prijavljeno je nekoliko poginulih i nestalih Rusa, kao i državljana drugih zemalja. Prema različitim izvorima, Hamas bi mogao da drži oko 150 Izraelaca u zarobljeništvu. Sam pokret je naveo da se u Pojasu Gaze nalazi oko 200-250 zatvorenika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!

Nastavlja se Kurtijev fašistički teror. Kurtijeva fašistička policija je 20.5.2024. sa puškama i pancirima upala u ekspoziture Banke poštanske štedionice (BPŠ) u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, i opljačkala ih! Kukavica Kurti se plaši i Vučićeve senke, pa je Kurti sačekao da predsednik Vučić ode u SAD, i tek onda „uhapsio“ ekspoziture BPŠ. Fašista Kurti već godinama „hapsi“ i srpske apoteke i bakalnice.

21.05.2024

17:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija