• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.10.2023

11:55

Gotovo je! Šok priznanje bivšeg komandanta Azova: Nismo uspeli u ratu protiv Rusije - Znate li gde su nas dobili?

Tanjug/AP

Vesti

Gotovo je! Šok priznanje bivšeg komandanta Azova: Nismo uspeli u ratu protiv Rusije - Znate li gde su nas dobili?

Podeli vest

Oružane snage Ukrajine nisu uspele u "kratkom ratu" protiv Rusije, izjavio je komandant 3. jurišne brigade i prvi komandant bataljona Azov Andrej Bilecki.

Razlog je, kako je rekao, dugačak "niz" snaga ruske vojske.

- Vazdušno-kosmičke snage i artiljerija Rusije biće mnogo ozbiljnije od naših još veoma dugo. Oni sve ovo proizvode sami i, za razliku od Ukrajine, ne zavise od ciklusa "dali - ne dali". Takođe, ruska avijacija je počela da dobija veliki broj vođene municije. Ranije je nisu koristili i bili su prinuđeni da uđu u domet ukrajinske PVO. Sada se ovo ne dešava - pojasnio je Bilecki.

Iz tog razloga, snabdevanje zapadnim avionima neće, pojašnjava, radikalno promeniti situaciju.

- Sa 50 do100 aviona F-16, hoćemo li moći da pariramo ruskoj avijaciji? Nećemo moći. Hoćemo li ikada moći da pariramo po broju topova? Broju oklopnih vozila? Skoro sve ovo nećemo moći - rekao je Bilecki.

Problemi ruske vojske su, po njegovom mišljenju, loše obučene kopnene snage. Rusi takođe imaju problema sa komunikacijama i tehničkom obaveštajnom službom. Ali, prema Bileckom, "apsolutno se ne oseća" da Rusija ima problema sa resursima za mobilizaciju.

Foto: EPA

Andrij Bilecki izgubio veru da će Ukrajina dobiti rat protiv Rusije

 

- Ako se borimo sa neobučenim, slabo motivisanim jedinicama protiv ruskih neobučenih, slabo motivisanih jedinica, onda će nas pre ili kasnije slomiti iz jednostavnog razloga – jednostavno ih je više - dodao je on.

Ovaj jaz se može premostiti samo poboljšanjem kvaliteta borbene obuke Oružanih snaga Ukrajine, smatra Bilecki. Istovremeno, on kaže da zamenici koji stižu na front često ne znaju da rukuju oružjem i nemaju osnovne veštine - čak ni da se previju kada su ranjeni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija