• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.10.2023

10:24

Šok obrt! Izrael na nogama! Iz Amerike stigao neočekivan zahtev, ovo znači samo jedno!

Reuters

Vesti

Šok obrt! Izrael na nogama! Iz Amerike stigao neočekivan zahtev, ovo znači samo jedno!

Podeli vest

Vašington je savetovao Izrael da odloži kopnenu operaciju na Pojas Gaze, da bi dobio vreme za pregovore o oslobađanju 212 talaca, koje drži palestinska militantna grupa Hamas i omogućio veću pomoć palestinskim civilima, piše "Njujork tajms" pozivajući se na američke zvaničnike.

List navodi da SAD žele više vremena i da se pripreme za moguće napade grupa koje podržava Iran na američke interese i ocenjuje da će se takvi napadi verovatno pojačati, kada Izrael započne kopnenu operaciju, prenosi "Gardijan".

"Njujork tajms" dodaje da su zvaničnici rekli da Bajdenova administracija "ne postavlja zahtev Izraelu i da još uvek podržava kopnenu invaziju i izraelski cilj da iskoreni Hamas".

Podsetimo, zvaničnik Hezbolaha zapretio je juče da će Izrael platiti visoku cenu kad god da započne kopnenu ofanzivu u Pojasu Gaze i poručio da je njegova militantna grupa sa sedištem u Libanu već "u srcu bitke".

Komentari zamenika lidera Hezbolaha, šeika Naima Kasema, usledili su nakon što je Izrael granatirao i izveo napade bespilotnim letelicama na jug Libana, a Hezbolah uzvratio raketama i projektilima prema Izraelu, prenosi jerusalimski dnevnik Tajms of Izrael.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija