• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.10.2023

21:49

Bitka za Avdejevku! Krvave borbe kod Bahmuta!

Reuters/EPA

Vesti

Bitka za Avdejevku! Krvave borbe kod Bahmuta!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 606. dan.

Zašto je teško zauzeti Avdejevku? (VIDEO)

Zašto je teško zauzeti Avdijevku - o najmoćnijem utvrđenom području ukrajinskih oružanih snaga kroz reči vojnika (VIDEO).

-Avdejevsko utvrđenje građeno je devet godina. Ovo je čvrst beton, rekao je borac sa pozivnim znakom „Pilot“ u intervjuu za projekat „Kroz moje oči“.

On je napomenuo da upravo redovna upotreba teškog naoružanja omogućava da se situacija preokrene.

Bitka za Avdejevku: VSU gubi pozicije i ljudstvo

Na severnom krilu avijatičari i artiljerija nastavljaju da sabijaju VSU,  često i u salvama dolaze udari na neprijateljske koncentracije u Avdejevki.

Nad VSU se nadvila ozbiljna pretnja od konačnog gubitka kontrole nad železnicom. Jedinice VSU svim silama pokušavaju da to spreče ubacivanjem novih rezervi u rejon pruge, rezerve se aktivno čiste, ali za sada VSU ima dovoljno ljudstva.

Na južnom krilu još nema većih promena.

Telegram sada širi informacije da je VSU navodno napredovao u oblasti Peski i Opitnoje - to nije tačno.

VSU nije napredovao nigde, ovo je još jedna virtuelna pobeda.

Ovo što se sada dešava severno od Peskija čak ni ukrajinska medijska mašina nije u stanju da izvuče pobedu na zemaljskoj kugli.

Uzbuna u Ukrajini! Ako Rusi zauzmu ova tri grada, gotovo je! Vojska se ukopala i svakog časa čeka veliki ruski juriš!

 

Sinegubov: Najmanje šest poginulih u subotu u ruskom granatiranju Harkova

Najmanje šest osoba je poginulo, a 14 je povređeno kada je ruska raketa pogodila poštu u drugom po veleičini gradu u Ukrajini, Harkovu, saopštio je sinoć guverner harkovske oblasti Oleh Sinegubov. '

- Ovo je isključivo civilni objekat, Rusi su izvršili još jedan teror nad civilnim stanovništvom Harkovske oblasti - napisao je on na Telegramu.

Vest je na svom Telegram kanalu objavio i ukrajinski predsednika Volodimir Zelenski.

- Harkovska oblast. Ruska raketa je pogodila terminal Novaja pošta. To je običan civilni objekat. Nažalost, ima žrtava. Moje saučešće rodbini i prijateljima - napisao je Zelenski.

 

Ovo nije slučajno! Bajden brutalno izvređao Putina! Junge velt otkrio šta se krije iza nekontrolisanog besa američkog predsednika!


Zaharova: Lavrov sutra u Teheranu

Ruska strana potvrđuje da ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov planira posetu Teheranu 23. oktobra, rekla je  portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Iranska agencija IRNA ranije je saopsstila da bi ministri spoljnih poslova Azerbejdzzana, Jermenije, Irana, Rusije i Turske mogli da odrzze sastanak u Teheranu 23. oktobra.

Zaharova je za TAS potvrdila da je za sutra planirana poseta Lavrova Teheranu.

 

Skandal! Zelenski dobio najstrašniju šamarčinu od Zapada! Ukrajina više nema čemu da se nada, ovo znači samo jedno!

 

PVO Ukrajine eliminisao šest jurišnih dronova i jednu raketu X-59

Ukrajinska protivvazdušna odbrana eliminisala je šest ruskih jurišnih bespilotnih letelica i jednu vođenu raketu X-59, saopštilo je vojno vazduhoplovstvo Ukrajine.

Uništeni su jedna vođena raketa X-59, tri jurišne bespilotne letelice Šahed-136/131 i tri bespilotne letelice tipa Lancet, prenosi Interfaks Ukrajina.

Dronovi su lansirani iz Belgorodske i Donjecke oblasti, a raketa X-59 iz aviona Su-34 iznad Zaporoške oblasti.

 

Stigle šok vesti za Ruse! Zelenski sa Erdoganom sprema nešto krupno! Lider Ukrajine otkrio ulogu Turske u velikim događajima koji slede!

 

Uništenje žive sile ukrajinskim snagama protivtenkovskim oružjem kod Kleščejevke

 

 

 

 

(VIDEO) Putin progovorio nemački i zapalio Evropu! Svet gleda i ne veruje, reči ruskog lidera munjevito se šire mrežama!

 

Brifing Ministarstva odbrane Ruske Federacije

Ruske snage odbile su tri napada ukrajinske vojske na kupjanskom pravcu, uništeno je skladište municije u Harkovskoj oblasti. Ubijeno je do 15 ukrajinskih vojnika a uništena su dva borbena vozila pešadije i tri automobila;

Na krasnolimanskom pravcu ruska avijacija i artiljerija izvele su napad na ljudstvo i tehniku tri brigade i jednog puka. Gubici ukrajinskih snaga iznose: više od 30 pripadnika, tri oklopna vozila i dva automobila;

Ruske snage odbile su dva napada ukrajinske vojske na donjeckom pravcu. Gubici ukrajinskih snaga na donjeckom pravcu iznose više od 550 vojnika u poslednja 24 časa. Takođe je uništen jedan ukrajinski tenk, dva oklopna vozila, četiri automobila i haubica „msta B“;

U Hersonskoj oblasti ruske snage sprečile su pokušaj ukrajinskih diverzantskih grupa da forsiraju Dnjepar. Kod naselja Stanislav u Hersonskoj oblasti ubijeno je do 60 ukrajinskih vojnika, a uništena tri automobila, stanica za radioelektronsku borbu i artiljerijsko oruđe D-20;

Na južnodonjeckom pravcu ukrajinske snage izgubile su do 105 vojnika, a uništena su dva oklopna vozila, dva automobila i raketni sistem „grad“. Ruske snage izvele su napad na tri ukrajinske brigade. Na ovom pravcu ruske snage uništile su i skladišta municije i goriva;

Kod Krivog Roga ruske snage uništile su skladišta municije 4. ukrajinske tenkovske brigade;
PVO sistemi oborili su tri ukrajinska MiG-29 u Dnjepropetrovskoj i Harkovskoj oblasti i jedan Su-25 severozapadno od Donjecka. Presretnuto je osam raketa „hajmars“ i četiri reaktivne rakete „uragan“;

Ruske snage uništile su na aerodromu Starokonstantinov u Hmeljnickoj oblasti avijaciono naoružanje ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva;

Na zaporoškom pravcu su tokom kontrabaterijske borbe uništena poljska haubica „krab“ i američka M777;

PVO sistemi uništili su 30 ukrajinskih dronova u DNR, LNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti.
Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno: 508 aviona, 253 helikoptera, 8.157 bespilotnih letelica, 441 protivvazdušni raketni sistem, 12.869 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 1.167 vozila za raketne sisteme, 6.847 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 14.567 jedinica specijalnih vojnih vozila.
 

 

(VIDEO) Udarno! Kličko priznao: Ovo više nije Ukrajina! Nešto ozbiljno se sprema u Kijevu, gradonačelnik najavio kolaps!

 

Grupa "Dnjepar" razara oklop Ukrajine


Ruske snage grupe „Dnjepar“ uništile su parking sa 15 oklopnih vozila među kojima su i BMP-2 i američki „bredli“, saopštili su u hitnim službama Hersonske oblasti.

U napadu je ubijeno više od deset ukrajinskih vojnika.
 

Pala odluka! Šojgu šalje ogromnu silu na front! Mrtve više niko ne broji, Rusija sa ogromnim žrtvama gazi ka jednom cilju!

 

Udarni helikopter razbio je u komade tačku razmeštanja ukrajinskih oružanih snaga

Preciznim pogotkom lake višenamenske vođene rakete (LMUR), posada helikoptera je uništila privremenu tačku razmeštaja ukrajinskih snaga u Malinovki, Zaporoška oblast.

 

 

 

Šta ovo Putin sprema u Kijevu?! Obaveštajac SAD-a zatresao Zapad! "Probudićete se i videćete..."

Foto: Reuters

 

 

 

(VIDEO) Masakr kod Bahmuta! Jezivo oružje raskomadalo Ukrajince! Beže glavom bez obzira, ostavljaju mrtve i ranjene!

 

 

Ukrajinski inžinjeri prošli obuku u Velikoj Britaniji

Ukrajinski civilni inženjeri prošli su dvonedeljnu obuku za zaštitu „kritične nacionalne infrastrukture“ u Velikoj Britaniji, saopštilo je britansko Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi u saopštenju, Ukrajina je poslala zahtev za obuku kako bi se zaštitio energetski sektor zemlje.

Ministarstvo odbrane je istaklo da su inženjeri obučeni kako da identifikuju „najugroženije elemente kritične nacionalne infrastrukture“, odrede potencijalni domet eksplozije, uticaj „različitih vrsta oružja i eksploziva“ kao i gde je najbolje postaviti „fizičke i vazdušne barijere radi zaštite ovih objekata“.
 

 

Šok u Donjecku! Rusi otkrili zastrašujuću stvar o ratu u Izraelu! Istraga potvrdila najgore sumnje, sve je sada mnogo jasnije!

 

Odbijen napad Ukrajine kod Krasnog Limana


Ruske snage su na krasnolimanskom pravcu odbile četiri napada ukrajinske vojske kod Torskog i šumarije Serebrjanski, izjavio je za Sputnjik načelnik pres centra grupe trupa „Centar“ Aleksandar Savčuk.

Jedinice „Centra“ su na istom pravcu izvele napad na oko 170 ciljeva, uključujući dva komandno-osmatračka punkta i pet uporišta ukrajinske vojske, dodao je Savčuk.

Prema njegovim rečima, tokom kontrabaterijske borbe ruske trupe su otkrile i potisnule više od 20 jedinica artiljerije ukrajinskih trupa, a gubici ukrajinskih snaga iznose do sto vojnika, dva oklopna vozila, dva automobila i haubica D-30 kalibra 152 milimetra.
 

 

Stravičan poraz! Ovo je najcrnji dan za Ukrajinu! Rusi za 24 sata brutalnim razaranjem šokirali svet, ovako nešto se ne pamti!

 

Kijev se žali: Američka pomoć nije dovoljna

 

Tek što se američki predsednik Džozef Bajden obratio Kongresu sa zahtevom za 61 milijardu dolara pomoći Ukrajini, na koji najviše američko zakonodavno telo još nije stiglo ni da odgovori, poslanik ukrajinske Rade Jaroslav Železnjak je procenio da to neće biti dovoljno za Kijev.

- To je uslovno novembar 2023-novembar 2024. Ispada da tim novcem treba pokriti skoro celu godinu, čak i više, plus jedan mesec. Za direktnu budžetsku podršku predviđeno je 11,8 milijardi dolara. Mi sada pripremamo budžet za 2024. za koji je potrebno 42,9 milijardi dolara a 30 odsto od te sume, dakle 12,87 milijardi dolara, treba da stigne iz SAD. S obzirom da su sredstva (koja je tražio Bajden) predviđena za 13 meseci Kijevu će nedostajati dve milijarde - naveo je on.

 

SVT: SAD će iskoristiti sukob u Izraelu kako bi sakrile poraz u Ukrajini


Sjedinjene Države mogle bi da iskoriste eskalaciju arpasko-izraelskog sukoba kako bi sakrile poraz u Ukrajini, piše portal SVT.

„Pažnja medija sada je usmerena na ono što se događa u Izraelu, a ne u Ukrajini. A to je veoma od koristi nekima, jer je ukrajinski sukob postao za Zapad veliki neuspeh“, navodi se u članku.

Ističe se da će se situaciji na Bliskom istoku poklanjati veća pažnja jer može da dođe do eskalacije a za NATO i EU se približava trenutak preraspodele resursa.

„Odustajanje od Ukrajine izgledaće kao nešto što se može oprostiti ako se predstavi kao hitno i neophodno. To se, praktično, već i dogodilo“, navodi se u članku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija