• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.10.2023

12:38

(VIDEO) Putin progovorio nemački i zapalio Evropu! Svet gleda i ne veruje, reči ruskog lidera munjevito se šire mrežama!

EPA/Shutterstock

Vesti

(VIDEO) Putin progovorio nemački i zapalio Evropu! Svet gleda i ne veruje, reči ruskog lidera munjevito se šire mrežama!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin osudio je danas kritike na račun bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera, koje su trenutno aktuelne u Nemačkoj.

Putin je u intervjuu za program "Moskva. Kremlj. Putin" na televiziji "Rosija-1" primetio da su svi nedavno bili svedoci ružnog incidenta u kanadskom parlamentu, gde su aplaudirali nacisti, prenela je agencija RIA Novosti.

- Dakle, želim da kažem - što dalje od Šredera, to bliže Entoniju Roti, predsedniku kanadskog parlamenta, koji simpatiše naciste. A da me čuju u Nemačkoj, čak ću pokušati da kažem i na nemačkom - odgovorio je Putin i ponovio frazu o Šrederu i Rotu na nemačkom. 

 

 

Prema rečima predsednika Rusije, u Nemačkoj ima mnogo pristojnih ljudi i mnogi će ovo čuti.

Šreder je juče izjavio da SAD nisu dozvolile Ukrajini prošle godine da nastavi mirovne pregovore sa Rusijom.

U intervjuu za "Berliner cajtung", on je rekao da ukrajinska strana, koju je predvodio Rustem

Umerov, na mirovnim pregovorima u martu 2022. godine u Istanbulu, nije pristala na mir, jer joj to nije bilo dozvoljeno.

Šreder je naveo da su u početku Ukrajinci bili prinuđeni da sa Vašingtonom razgovaraju o svim pitanjima u vezi sa mirovnim pregovorima sa Rusijom, kao i da je u to vreme Kijev bio spreman da se odrekne članstva u NATO i da razgovara o Krimu.

- Ali na kraju se ništa nije dogodilo. Moj utisak: ništa nije moglo da se desi, jer je sve ostalo odlučeno u Vašingtonu - rekao je Šreder.

On je ocenio da su evropske diplomate podbacile u posredovanju za postizanje mirovnog sporazuma između Rusije i Ukrajine.

Kao rezultat toga, Rusija će sada biti u bližim odnosima sa Kinom, što Zapad nije trebalo da dozvoli, ocenio je Šreder.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija