• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.04.2024

23:22

Medvedev nikad brutalniji, samo iseckajte svinje! Novi kontingent Čečena krenuo u zonu SVO! Putinov prioritet, zavesti red u Crnom moru FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

Medvedev nikad brutalniji, samo iseckajte svinje! Novi kontingent Čečena krenuo u zonu SVO! Putinov prioritet, zavesti red u Crnom moru FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 769. dan.

Kijev napada dronovima

Ministarstvo odbrane Rusije prijavilo je uništenje jedne bespilotne letelice nad teritorijom Belgorodske oblasti i još četiri nad teritorijom Kurske oblasti. Napadi su odbijeni oko 20:30 po moskovskom vremenu.

Zavesti red u Crnom Moru

Foto: EPA

 

U ruskoj mornarici su velike rekonstrukcije - postavljeni su novi šefovi Crnomorske i Severne flote, kao i glavnokomandujući cele Ratne mornarice. Potonjeg hvale zbog njegove skromnosti i nazivaju „narodnim admiralom". Novi komandant će morati da „uvede red" u Crno more, gde se Oružane snage Rusije suočavaju sa poteškoćama zbog dronova Oružanih snaga Ukrajine.
  Admiral Aleksandar Moisejev postao je novi šef mornarice, prethodno je bio na čelu Severne flote. Umesto Mojsejeva, Severnu flotu će predvoditi viceadmiral Konstantin Kabancov. Smenjen je i načelnik Crnomorske flote, na njegovo mesto je došao viceadmiral Sergej Pinčuk..

Makron je načisto odlepio! Evo šta je spremio Rusiji u bici za Odesu?! Putin već ima sve na stolu, ruski odgovor biće brutalan!

Medvedev nikad brutalniji, samo iseckajte svinje

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev rekao je da će se lideri Ukrajine suočiti sa sudbinom Stepana Bandere ako se potvrdi njihova umešanost u teroristički napad na Krokus siti hol.
"Šta da radim? Da, samo iseckajte Banderove svinje, kao što je to hrabro uradio SSSR MGB posle rata. A lidere treba eliminisati kada se ukaže prilika. Kao Konovalec i Bandera. U Kijevu ili na drugom pogodnom mestu", napisao je on na Telegramu.

Čečeni krenuli u znu SVO

Novi kontigent boraca iz Čečenije krenuo je u zonu Specijlna vojne operacije. Uz yastave i slike Vladimira Putina i Ramzana Kadirova krenuli su u majteži sektor na frontu

 

 

Zelenski potpisao ukaz: U rat sa 25 godina

Foto: Reuters

 

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski potpisao je ukaz kojim se minimalni uzrast za mobilizaciju smanjuje sa 27 na 25 godina, saopštio je poslanik Rade.

Ukrajinska kontraofanziva je najveći debakl u modernoj vojnoj istoriji, a za to su krive budale u Beloj Kući!

Poternica za 5.000 Ukrajinca u Černovickoj oblasti

U Černovickoj oblasti Ukrajine raspisana je poternica za više od pet hiljada Ukrajinaca, vojnih obveznika, zbog toga što se nisu odazvali pozivu, saopštila je predstavnica vojnog odseka Tatjana Gajdaščuk.

Ruske trupe stigle do Časovog Jara

Jurišne grupe ruskih trupa nastavljaju da se probijaju do Časov Jara, a u ponedeljak uveče su se pojavile informacije da su uspele da zauzmu nekoliko položaja na dominantnim kotama u blizini grada i tako krenu napred. Ovo izveštavaju ruski izvori.

Svaka članica NATO ima vojno osoblje u Ukrajini! Estonski ministar odbrane rasturio laži Zapada...

Slovačke rakete po Gorlovki

Ukrajinska vojska gađala je Donjeck fugasnim raketama koje su proizvedene u Slovačkoj, a Gorlovku dronovima.

Kijev raspiruju mržnju prema Rusima

Rukovodilac Centra za suzbijanje dezinformacija pri Savetu za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Andrej Kovalenko priznao je da zaposleni u tom centru sprovode informativne operacije koje imaju za cilj raspirivanje etničke mržnje u Rusiji. „Podsticanjem etničkih tenzija, mi slabimo Rusiju", citira ga list Tajms.

Bajden kritikovao Sija zbog Putina

Foto: EPA

 

Američki predsednik Džo Bajden razgovarao je danas sa kineskim predsednikom Si Đinpingom. Tokom razgovora, on je izrazio zabrinutost zbog stava Kine o NVO-u, rekao je visoki zvaničnik američke administracije. Drugi detalji nisu saopšteni.

Uništeno skladište avio-naoružanja i odbijen napadi OSU

Ruska vojska uništila je skladište avionskog naoružanja i radionicu za proizvodnju i održavanje dronova, navodi se u nedavnom izveštaju Ministarstva odbrane.
Oružane snage Rusije odbile su dva kontranapada formacija 31. i 67. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine kod Novomihajlovke i Bogdanovke (DNR). U pravcu južnog Donjecka ruska vojska je odbila kontranapad jurišne grupe 128. brigade kopnene odbrane u rejonu sela Nikolskoje.
PVO je tokom dana oborila 195 ukrajinskih bespilotnih letelica i 41 raketu iz višecevnih raketnih sistema HIMARS i Vampir.

Promena plana! Panika u NATO! Ruski "cirkon" ima nove mete! Putin će udariti tamo gde najviše boli! "Pravo u centar..."

Rusi tvrde, Ukrajina trpi brutalne gubitke

Gubici Oružanih snaga Ukrajine u protekla 24 sata iznosili su 750 ljudi, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. Ruske snage su napredovale duž linije fronta u pravcu Avdejevskog i zauzele povoljnije položaje na Donjeckom pravcu.

Beže iz Hersona u Nikolajev 

Ukrajinski zvaničnici se evakuišu iz predgrađa Hersona u Nikolajev, javlja izvor TASS. Za evakuaciju se pripremaju i zaposleni u administraciji Snigirevka.

Nemci snabdevaju vojnike OSU drogom

Foto: EPA

 

Guverner Hersonske oblasti Vladimir Saldo tvrdi da nemački dobrovoljci snabdevaju drogom ukrajinsku vojsku. Prema njegovim rečima, o tome su pričali zarobljeni vojnici.
„Zajedno sa humanitarnom pomoći, članovi nemačke volonterske organizacije „Medical Response Crev" Ben, Nils Tal i Stiven Tereščenko-Štucer snabdevaju 15 LBS jedinica amfetaminom i drugim gadnim stvarima", navodi se u njegovoj poruci na  Telegramu .

(VIDEO) Udarno! Ukrajinci masovno beže iz Harkova! Počeo egzodus stanovništva, Putinova vojska spremna za juriš!

 

Uništen dron u Lipeckoj oblasti

U Stanovljanskom okrugu Lipecke oblasti onesposobljen je dron, žrtava i razaranja nije bilo, saopštio je gubernator oblasti Igor Artamonov.

 

(VIDEO) Užas! Rusi otkrili gde teroristi skrivaju eksploziv: Prizor ledi krv u žilama!

 

Sprečena rotacija OSU

Posade T-72 grupe Centar sprečile su rotaciju jedinica Oružanih snaga Ukrajine na avdejevskom pravcu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„Brzi napad tenkista primorao je militante Oružanih snaga Ukrajine da napuste svoje vatrene položaje i da se povuku“, saopštilo je Ministarstvo.

Za otkrivanje neprijateljskih ciljeva korišćena je bespilotna letelica Orlan.-30.

 

Uzbuna! Rusija ruši sve mostove?! Nešto jezivo dolazi: Monstruozne bombe spremne, imaju prvi zadatak!

 

Udar ruskih helikoptera

Ruski jurišni helikopteri Ka-52 uništili su ukrajinsku diverzantsko-izviđačku grupu na kupjanskom pravcu, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije. Udar je izveden nevođenim avionskim raketama S-8.

Udarnu grupu činili su izviđačko-jurišni helikopter Ka-52 Aligator, transportno-borbeni helikopter Mi-35M i višenamenski helikopter Mi-8. Osim toga, helikoptere prate i specijalisti grupe za potragu i spasavanje i grupe za vatrenu podršku.

Tokom specijalne vojne operacije, vojna avijacija je angažovana za praćenje konvoja, uništavanje oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine, dostavljanje trupa, vojnog tereta i kao vazdušna podrška jedinicama koje izvršavaju zadatke u okviru specijalne vojne operacije.
 

Dramatična najava iz Nemačke zatresla Evropu! Putin privodi sve kraju: Desetine miliona ljudi spremno za pokret?!

 

Ukrajina se dogovara sa saveznicima o napadima na Rusiju


Ukrajina se unapred dogovara sa svojim saveznicima o napadima dronovima na objekte u Rusiji, prenosi Si-En-En, pozivajući se na izvor.

Kako je naveo sagovornik kanala, preciznost drona prilikom ometanja „vrši se korišćenjem veštačke inteligencije“.

„Svaki uređaj poseduje terminalni računar sa satelitskim podacima i podacima o terenu. Letovi se unapred razrađuju sa našim saveznicima, a avioni prate plan leta“, rekao je izvor.

Ranije je britanski list Fajnenšel tajms, pozivajući se na obaveštene izvore, pisao da su SAD pozvale Kijev da zaustavi napade na ruske energetske objekte, upozoravajući da bi oni mogli da dovedu do povećanja cena nafte u svetu.

 

Ludaci zbog ovog pokreću Treći svetski rat?! Rusi otkrili najšokantnije stvari dosad: Žele da otpišu...

 

Novi napad ukrajinskih snaga na Donjeck

Ukrajinske snage su u 22,45 ispalile sedam raketa na Donjeck, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja vezanih za ratne zločine Ukrajine.

 

Gde je ovo pošla ruska vojska?! Zapad uočio čudan manevar, pa upalio alarm! "Sva raspoloživa sredstva...

 

Vojna uprava Kijeva: Prestonica Ukrajine pet puta napadnuta nadzvučnim raketama "cirkon"

Rusija je od početka godine upotrebila pet svojih novih hipersoničnih projektila "cirkon" za napad na Kijev, saopštila je vojna uprava ukrajinske prestonice.

Napadi su među više od 180 ruskih raketnih i bespilotnih napada pokrenutih na Kijev u prva tri meseca ove godine, saopštila je administracija u objavi na Telegramu.

Rakete "cirkon" na moru imaju domet od 1.000 kilometara i putuju devet puta većom brzinom od zvuka.

Vojni analitičari kažu da bi hipersonična brzina raketa mogla značiti znatno smanjeno vreme reakcije za protivvazdušnu odbranu i sposobnost da se napadnu velike, duboke i ojačane mete.

Predsednik Vladimir Putin potvrdio je u svom godišnjem obraćanju o stanju nacije 29. februara da je Rusija koristila rakete cirkon u borbi, ne navodeći koje su lokacije bile mete.

Opisao je "cirkon“ kao deo nove generacije sistema naoružanja bez premca.

Kijevska administracija je saopštila da je grad od početka 2024. takođe pogođen sa šest drugih tipova projektila, uključujući Kh-101, krstareću raketu iz vazduha od kojih je 113 do sada ispaljeno.

Rusija je takođe ispalila 11 projektila "kinžal", još jedno hipersonično oružje koje putuje nekoliko puta većom brzinom od zvuka, na ukrajinsku prestonicu ove godine, navodi se u saopštenju.

 

(FOTO) Rusi jednom fotografijom zaledili celu Ukrajinu! Noge se odeskle i svima iz NATO pakta!

 

Zaharova najavljuje tužbu protiv Kijeva za napad u "Krokus siti holu"

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova najavila je da će Rusija tužiti Ukrajinu zbog njene navodne uloge u terorističkom napadu na tržni centar u Moskvi 22. marta.

- Rusija namerava da ide na međunarodne sudove, i relevantna papirologija je trenutno u pripremi. I dokumentacija i naša država prolaze kroz neophodne procedure - navela je Zaharova, prenosi Tas.

U terorističkom napadu na "Krokus siti hol" u Moskvi život su, prema zvaničnim podacima, izgubile 143 osobe.

 

Šta ovo uradi Rusija?! Cela planeta u šoku! Sile Zapada gledaju i ne veruju, niko nema odogovor!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!
Politika

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!

Ministarka pravde Maja Popović istakla je danas da će nastaviti sa jačanjem vladavine prava i povećanjem efikasnosti pravosuđa kako bi građani mogli da zaštite svoja prava u sudskim postupcima u razumnom roku.

30.04.2024

15:42

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!
Politika

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović u obraćanju na sednici Saveta bezbednosti UN izneti istinu i činjenice koje ne žele da čuju samo oni koji ruše dejtonsku BiH.

30.04.2024

15:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija