• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.03.2024

22:53

Moskvi stigao odgovor iz Francuske! Ništa od rešavanja krize

Tanjug/AP

Vesti

Moskvi stigao odgovor iz Francuske! Ništa od rešavanja krize

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 755. dan.

Pistorijus najavio novi paket pomoći Ukrajini vredan 500 miliona evra

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus najavio je danas novi paket pomoći Ukrajini u vrednosti od 500 miliona evra.

On je nakon sastanka ukrajinske kontakt grupe za odbranu (UDCG) održanog u američkoj vojnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj precizirao da novi paket Nemačke uključuje 10.000 artiljerijskih granata iz sopstvenih vojnih rezervi, kao i 100 oklopnih vozila za pešadiju i 100 logističkih vozila.

"Nastavljamo i isporuku rezervnih delova za sisteme koji su već isporučeni, kao sa slanje velike količine medicinskog materijala", rekao je Pistorijus na brifingu za novinare. Prema njegovim rečima Nemačka će takođe finansirati kupovinu 180.000 artiljerijskih granata za ukrajinske snage kroz inicijativu koju je inicirala Češka, prenosi Kijev Indipendent.

Nemački ministar odbrane je potvrdio da je tokom sastanka u Ramštajnu razgovarao sa ukrajinskim kolegom Rustemom Umerovim o potrebama zvaničnog Kijeva, odnosno o municiji, protivvazdušnoj odbrani i oklopnim transporterima.

Sastanak je održan u trenutku dok Rusija pojačava pritisak na ukrajinskom frontu, a najavljena američka pomoć od 60 milijardi dolara i dalje je u zastoju zbog sporenja u Kongresu.

Moskvi stigao odgovor iz Francuske 

Francusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su primedbe šefa spoljne obaveštajne službe Ruske Federacije Sergeja Nariškina koji je sugerisao da se zvanični Pariz priprema da pošalje u Ukrajinu 2.000 vojnika, dezinformacije i čin neodgovornosti koji iznova potvrđuje da Rusija sistematski koristi dezinformacije.

Glavni ruski obaveštajac: Francuska šalje 2.000 vojnika u Ukrajinu

Francuska priprema kontingent koji će biti upućen u Ukrajinu, rekao je direktor Ruske spoljno-obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin.

Ništa od rešavanja ukrajinske krize tokom 2024. godine

Rešenje krize u Ukrajini ne treba očekivati tokom 2024. godine, ali je moguće da se mir postigne 2025. godine, smatra turski ministar spoljnih poslova Hakan Fidan u intervjuu za Si-En-En Turk.

- Što se tiče 2024. godine, da budem iskren, ne vidimo osnovu za rešenje - rekao je ministar. Fidan je dodao da postoje neke nade za 2025. godinu. Međutim, rekao je, „moramo da sačekamo i vidimo kakvi će biti uslovi“.

Početkom marta, Fidan je rekao da su Rusija i Ukrajina dale maksimum svojih vojnih mogućnosti za postizanje rezultata.

- Sada je došlo vreme da se vodi dijalog u pravcu prekida vatre - naglasio je on.

Ukrajinci napustili položaje u Avdejevki 

Oružane snage Ukrajine napustile su svoje položaje u nekoliko područja u blizini Avdejevke, saopštili su u DNR.

Izgubljeni američki dron pronađen u Poljskoj

U blizini poljskog grada Miroslavec, dron MK-9 Riper prinudno je sleteo u nenaseljeno područje.

Trenutno ovo mesto čuvaju nadležne službe, a vojna žandarmerija vrši uviđaj.

Nenaoružani američki dron MK9 Riper bio je stacioniran na aerodromu Miroslavec, nakon čega je izgubio kontakt sa bazom.

Oboren jurišni helikopter Ukrajine

Posada protivvazdušnog raketnog sistema Buk-M1 grupe Jug oborila je jurišni helikopter ukrajinskih trupa na artjomovskom pravcu.

- Iz komandnog mesta su nam dali instrukcije da otkrijemo neprijateljsko vozilo. Visina (cilja) iznosila je oko 500-600 metara... Pratili smo ga oko 10 kilometara, već smo znali da dolazi, da ide ka nama – i čim je ušao u zonu našeg dometa, bio je uništen - rekao je komandir divizona za Sputnjik pod kodnim imenom „Tihi“.

Uništena ukrajinska osmatračnica u Hersonu

Posada bespilotne letelice iz sastava grupe Oružanih snaga Rusije „Dnjepar“ uništila je osmatračnicu Oružanih snaga Ukrajine na desnoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti.

(VIDEO) Skandal! Sram te bilo, Ramo! Premijer Albanije gurnuo novinarku! Nije mu se svidelo pitanje, pa rešio da se fizički obračuna!

 

Glavno sa novog brifinga ruskog Ministarstva odbrane

▪ Gubici Oružanih snaga Ukrajine na južnodonjeckom pravcu iznosili su 130 vojnika;

▪ Ruske oružane snage su poboljšale situaciju duž linije fronta i likvidirale oko 30 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine na kupjanskom pravcu;

▪ Grupa Dnjepar je poboljšala položaj duž linije fronta na herskonskom pravcu;

▪ Ruski PVO sistemi oborili su 143 ukrajinska bespilotna letelica i 38 projektila;

▪ Gubici Oružanih snaga Ukrajine na donjeckom pravcu iznosili su više od 215 vojnika, tri tenka, dva borbena vozila;

▪ Ruske oružane snage su od početka specijalne operacije uništile 270 helikoptera Oružanih snaga Ukrajine;

▪ Ruske oružane snage sprečile su provokaciju Oružanih snaga Ukrajine u blizini granica Belgorodske oblasti, uništeno je 40 militanata kod Kozinke;

▪ Ruske oružane snage su odbile šest kontranapada na avdejevskom pravcu, gde su gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili oko 125 vojnika.

 

Ustani, zemljo ogromna! Ukrajinci drhte: Putin će objaviti veliku mobilizaciju! Suludi napadi na granicu uskoro dolaze na naplatu!

 

Pušilin: Momci napreduju u svim pravcima


- Prema informacijama koje imam, momci napreduju skoro u svim pravcima - rekao je lider DNR Denis Pušilin, napominjući da ima pomaka i u kompleksnim oblastima.

Vladimir Putin je dan ranije rekao da inicijativa na liniji razdvajanja u potpunosti pripada ruskim oružanim snagama, koje svakim danom napreduju.
 

 

Hitno! Sirski ima plan kako da udari na Rusiju! Traži se rešenje, brojniji su

 

Rusi pucaju od smeha! Ameri napravili neviđen haos nad Poljskom! Službe u stanju pripravnosti, zatvoren aerodrom i putevi!

 

Ruski PVO sistemi oborili rakete "vampir"

Sistemi PVO oborili su u Belgorodskoj oblasti devet projektila višecevnog raketnog sistema RM-70 Vampir, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

(VIDEO) Rusija može da zbriše Francusku, Putin bi odbranio Srbiju od NATO! Ekskluzivni intervju sa slavnim ruskim novinarom!


Hakan Fidan: Rešenje za Ukrajinu tek možda 2025. godine

Rešenje krize u Ukrajini ne treba očekivati tokom 2024. godine, ali je moguće da se mir postigne 2025. Godine, smatra turski ministar spoljnih poslova Hakan Fidan u intervjuu za Si-En-En Turk.

- Što se tiče 2024. godine, da budem iskren, ne vidimo osnovu za rešenje - rekao je ministar. Fidan je dodao da postoje neke nade za 2025. godinu.

Međutim, rekao je, „moramo da sačekamo i vidimo kakvi će biti uslovi“.

Početkom marta, Fidan je rekao da su Rusija i Ukrajina maksim svojih vojnih mogućnosti za postizanje rezultata.

- Sada je došlo vreme da se vodi dijalog u pravcu prekida vatre - naglasio je on.

 

Udarno! "Rat počinje do kraja nedelje!" Haos južno od Rusije, stigao zastrašujući ultimatum, ako ovo odbiju...


Povlačenje ukrajinskih snaga

Oružane snage Ukrajine napustile su svoje položaje u nekoliko područja u blizini Avdejevke, saopštili su u DNR.

 

Dolazi pakao! Evropa ide u rat?! Drastičan potez NATO sila: Najavljene hitne mere za ojačavanje vojnih snaga!


Ruska PVO oborila helikopter ukrajinskih trupa

Posada protivvazdušnog-raketnog sistema Buk-M1 grupe Jug oborila je jurišni helikopter ukrajinskih trupa na artjomovskom pravcu.

- Iz komandnog mesta su nam dali instrukcije da otkrijemo neprijateljsko vozilo. Visina (cilja) iznosila je oko 500-600 metara... Pratili smo ga oko 10 kilometara, već smo znali da dolazi, da ide ka nama – i čim je ušao u zonu našeg dometa bio je uništen - rekao je komandir divizona za Sputnjih pod kodnim imenom „Tihi“.

 

Ode sve dođavola! Iz SAD traže more krvi: Svi Ukrajinci odmah u rat! Krvoločni poziv senatora zgrozio sve u Ukrajini!


Ruski helikopteri pogodili neprijatelja

Helikopteri Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodili su uporišta i ljudstvo Oružanih snaga Ukrajine na južnodonjeckom pravcu.

 

Velika pobeda Rusije! Evropa kleči i moli za pomoć! Amerika ih ostavila na cedilu, Putin im je sada jedini spas!


Bitka na Dnjepru

Posada bespilotne letelice iz sastava grupe Oružanih snaga Rusije „Dnjepar“ uništila je osmatračnicu Oružanih snaga Ukrajine na desnoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti.

Rešili ljudi da prođu kao Ukrajina! Novi prst u oko Putinu! Proces već poćeo, ova zemlja izlazi na referendum!

 

Situacija na ruskoj granici ostaje izuzetno napeta, sukobi i granatiranje ne prestaju

▪️ Oružane snage Ukrajine, uz pomoć plaćenika i izdajnika iz „Legija GUR“, nastavljaju vojnu aktivnost na granici, uprkos završenim ruskim predsedničkim izborima.

▪️ Intenzitet borbi na granici do sada je značajno smanjen. Ukrajina granatira, testira rusku odbranu sa snagama DRG i pregrupiše se za mogući nastavak ofanzivnih operacija.

▪️ Od 18.03. Ukrajina je koncentrisala svoje glavne napore u Belgorodskoj oblasti na izviđačke napade i pozicione borbene operacije, granatirajući rusku liniju odbrane i naseljena mesta.

Kritično! Nešto krupno se sprema u Odesi! Rusija poslala snažnu poruku liderima Zapada, svi odbijaju da dođu u grad!

▪️ Sinoć su zabeleženi sukobi u pravcu Grajvoronskog, u oblasti    Kozinka i Spodorjušino.

▪️ U ukrajinskim naseljima uz granicu (Lukaševka) Ukrajina ponovo aktivira opremu i priprema jurišna dejstva, na njoj rade naša artiljerija i dronovi kamikaze.

▪️ Oružane snage Ukrajine nastavljaju da aktivno napadaju liniju fronta i naseljena mesta Belgorodske oblasti MLRS-om, bespilotnim letelicama i haubicama, pokušavajući da smanje odbrambenu sposobnost ruskih prednjih položaja i izazovu paniku među stanovništvom.

▪️ Nastavlja se kretanje snaga i opreme Oružanih snaga Ukrajine, Legije GUR i drugih grupa bandi u oblastima koncentracije najbližim granici u Sumskoj i Harkovskoj oblasti.

▪️ Avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije ne prestaje da izvodi masovne udare, sa FAB-ima, uključujući i one pod kontrolom (sa UPMK) na identifikovane oblasti koncentracije ukrajinskih snaga i opreme u pozadinskim oblastima Sumske i Harkovske oblasti.

 

Ovo je Putin najavio! Pomeraju se granice Rusije: Drastične promene uskoro slede: Ukrajina će biti odbačena stotinama kilometara daleko!

 

Hronika specijalne vojne operacije

Ruske oružane snage su noću gađale mete u pozadinskim regionima Ukrajine dronovima kamikaza. Nastavljaju se i udari na baze tehnike i osoblja u zoni fronta.

U pravcu Slobožanskog , nakon završetka predsedničkih izbora, aktivnost ukrajinskih snaga je opala. Nakon neuspešnog pokušaja da zauzme bar jedno naselje, Ukrajina je prešla na granatiranje ruskog pograničnog područja.

U pravcu Bahmuta , Ukrajina nastavlja da drži predgrađe Krasni , oslanjajući se na veliko utvrđeno područje na jugozapadu. Avijacija Oružanih snaga Rusije nanosi udare na pozicije artiljerije i ljudstva, primoravajući ukrajinsku komandu da ukloni deo topova sa pravca.

U pravcu Avdejevskog severno od Avdejevke , Ukrajina je izvršila više izviđanja u oblasti Petrovskog i severozapadno od Krasnogorovke sa strane Očeretina i Novokalinova .

Na Donjeckom pravcu vode se teške borbe u Krasnogorovki , gde Oružane snage Rusije pokušavaju da napreduju sa oklopnim grupama i desantnim snagama. Uprkos početnim uspesima na jugu naselja, značajniji rezultati nisu postignuti posle višenedeljnog juriša.

 

Strava i užas! Love ih kao pse! Strašne vesti iz Ukrajine, Ameri priznali sve: Nema više muškaraca...




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija