• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.03.2024

21:10

Grom iz Pekinga! Šta će biti sa Ukrajinom?! Kina upravo vrši ogroman pritisak na Evropu, Rusija je ovo čekala!

Tanjug/AP/Reuters/Fotoilustracija

Vesti

Grom iz Pekinga! Šta će biti sa Ukrajinom?! Kina upravo vrši ogroman pritisak na Evropu, Rusija je ovo čekala!

Podeli vest

Kina bi mogla da bojkotuje buduće mirovne pregovore o Ukrajini, ako njima ne bude prisustvovala Rusija, objavilo je izdanje „Politiko", pozivajući se na zvaničnike.

Peking pokušava da ubedi Evropu da omogući Moskvi da prisustvuje mirovnim pregovorima koji bi se, potencijalno, održali u Švajcarskoj ili će kineska strana bojkotovati takve sastanke", navodi se u objavi izdanja.

Prema rečima zvaničnika, ova poruka je bilo jasno preneta tokom nedavne evropske turneje specijalnog predstavnika Kine za pitanja Evroazije Li Hueja.

Ranije je izdanje „Saut Čajna Morning Post" pisalo da Kina i Švajcarska insistiraju da Rusija bude pozvana na mirovni samit o Ukrajini u Švajcarskoj, koji će bez učešća Moskve ličiti na „Potemkinova sela".

Kako se ističe u članku, ni Bern, ni Peking ne smatraju da su pregovori bez učešća Rusije realni.

Prethodno je Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo da su šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, generalni sekretar Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) Džang Ming i specijalni predstavnik Vlade Kine za pitanja Evroazije Li Huej na sastanku u Moskvi razgovarali o situaciji oko krize u Ukrajini i načinima za njeno rešavanje.

Šef ruske diplomatije je na sastanku potvrdio da je ruska strana otvorena za rešavanje ukrajinske krize pregovorima, ali i isključio učešće u događajima koji se tiču promovisanja „formule mira“ ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija