• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.10.2023

06:10

Šta uradi, Putine?! Ovo se nije desilo u istoriji! Planeta gleda i ne veruje šta se upravo događa u Rusiji!

EPA

Vesti

Šta uradi, Putine?! Ovo se nije desilo u istoriji! Planeta gleda i ne veruje šta se upravo događa u Rusiji!

Podeli vest

Nivo ruskog spoljnog duga je u drugom kvartalu prvi put u istoriji pao ispod 15 odsto BDP, a dug po glavi stanovnika iznosi 2.300 dolara, što je najmanje od 2006. godine.

Na kraju drugog tromesečja je spoljni dug Rusije iznosio 343,4 milijarde dolara ili 14,96 odsto BDP Ruske Federacije, kako proizlazi iz računice agencije RIA Novosti, na osnovu podataka centralne Banke Rusije.

Kako prenosi "Komersant", već sada se zna da je spoljni dug Rusije u trećem kvartalu smanjen za još četiri odsto na 329,5 milijardi dolara, a od početka godine je dug pao za 14,1 odsto.

Ruska centralna banka je ranije saopštila da je niži spoljni dug uzrokovan slabljenjem ruske rublje u odnosu na američki dolar, kao i smanjenjem obima ruskih državnih hartija od vrednosti kojima raspolažu osobe koji nisu rezidenti Rusije.

Spoljni dug Rusije je u padu već nekoliko godina zaredom. U 2020. godini je iznosio 31 odsto BDP, 2021. godine - 26,2 odsto BDP, a 2022. godine 16,6 odsto BDP.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija