• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.10.2023

17:40

Izrael objavio snimak: "Ovo je dokaz da se Hamas krije ispod bolnice u Gazi" (VIDEO)

twitter.com/printscreen

Vesti

Izrael objavio snimak: "Ovo je dokaz da se Hamas krije ispod bolnice u Gazi" (VIDEO)

Podeli vest

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su danas vizuelne i audio snimke za koje tvrde da su dokaz da se militanti Hamasa kriju u i ispod najveće bolnice u Gazi.

- Njihovi prioriteti su jasni, a ljudi koji žive u Gazi nisu među njima - navodi se u saopštenju IDF-a pored vizuelnih tvrdnji da je bolnica Šifa, najveća bolnica u Gazi, baza za teroriste Hamasa.

"Bolnica Šifa, najveća bolnica u Gazi, trebalo bi da bude humanitarna ustanova. Ali umesto da zaštiti narod Gaze, Hamas je ispod bolnice sakrio mračnu tajnu: on je centar Hamasovog terorizma u Gazi", navodi ID tvrdi se u objavljenim vizuelnim materijalima.

- Hamas koristi oko 1.500 bolničkih kreveta i 4.000 medicinskog osoblja kao sklonište za planiranje terorističkih aktivnosti. Tamo kriju osuđene ubice i skladište oružje namenjeno terorizmu, čime ugrožavaju hiljade pacijenata i bolničko osoblje - tvrdi ID.

IDF je takođe objavio audio snimak za koji tvrdi da je razgovor između dvojice stanovnika Gaze. U razgovoru jedan od njih navodi da se baza vojnog krila Hamasa nalazi ispod bolnice Šifa.

Ove tvrdnje nisu nezavisno proverene.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija