• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.11.2023

09:08

UDARNO! OBJAVILI RAT IZRAELU! Totalna eskalacija na Bliskom istoku, sveopšte krvoproliće više niko ne može da zaustavi!

Shutterstock, Reuters

Vesti

UDARNO! OBJAVILI RAT IZRAELU! Totalna eskalacija na Bliskom istoku, sveopšte krvoproliće više niko ne može da zaustavi!

Podeli vest

Šiitski pobunjenici u Jemenu zvanično su objavili rat Izraelu, pišu mediji pozivajući se na izjavu brigadnog generala Jahja Sarija, portparola šiitskog pokreta Ansar Alah (Huti).

- Iz osećaja verske, moralne, humanitarne i nacionalne odgovornosti, Jemen je odlučio da pritekne u pomoć ljudima u Pojasu Gaze - rekao je portparol jemenske vojske.

- Naše oružane snage lansirale su veliku seriju balističkih i krstarećih projektila, kao i veliki broj dronova na različite neprijateljske ciljeve koji se nalaze na teritorijama koje je okupirao Izrael - saopštio je predstavnik pokreta.

Sarija takođe tvrdi da je lansiranje raketa i dronova bila „treća operacija izvedena u znak podrške potlačenoj braći u Palestini”. Prema njegovim rečima, Huti će „nastaviti da lansiraju više visokokvalitetnih raketnih i bespilotnih udara sve dok izraelska agresija ne prestane“.

Portparol izraelskih odbrambenih snaga Danijel Hagari izjavio je da izraelska vojska vidi pokušaje iranskih saveznika u Jemenu da skrene pažnju koja je sada u potpunosti fokusirana na operaciju u Pojasu Gaze.

- Postoji mnogo iranskih satelita u regionu, na primer u Jemenu, i oni žele da nam skrenu pažnju sa rata u Gazi, ali mi smo fokusirani na naše borbene operacije u oblasti Gaze, odbranićemo se gde god bude bilo potrebno - rekao je Hagari.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija