• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.11.2023

14:17

Obratio se lider Hezbolaha! Sveta operacija se nastavlja, spomenuo oružje, Irak i Jemen

youtube

Vesti

Obratio se lider Hezbolaha! Sveta operacija se nastavlja, spomenuo oružje, Irak i Jemen

Podeli vest

Lider Hezbolaha Hasan Nasralah, počeo je svoje obraćanje, prvo od početka rata u Izraelu 7. oktobra.

Čitav svet sa velikom pažnjom prati govor Nasralaha koji bi mogao da proglasi sveopšti rat Izraelu. U ovom trenutku nije poznato gde se on tačno nalazi i odakle se obraća.

Lider Hezbolaha je na početku obraćanja odao počast "libanskim i palestinskim mučenicima“ poginulim u sukobu.

- Moja braćo i sestre, mir na sve vas. Danas smo ovde da se setimo onih koji su modeli Hezbolaha - rekao je Nasralah.

Lider Hezbolaha se zahvalio "svima u Jemenu i Iraku koji su se pridružili borbi".

On kaže da su neki libanski i palestinski borci koji su poginuli u operaciji "Tajfun Aksa" dobili medalju i da se danas razgovara sa njihovim porodicama.

- Ako ste hteli da tražite rat sa svim pravima etički, moralno i verski, ne možete naći rat - dodaje on.

Nasralah je rekao da se operacija Tajfun Aksa proširila od Gaze do Libana i drugih regiona. On je naglasio da je ovo "bitka protiv cionističkih osvajača" i dodao da situacija u Gazi pokazuje "glupost Izraela".

Hasan Nasralah kaže da Izraelci "ubijaju" žene i decu u regionu.

- Oni vrše masakre za masakrima... žele da rukovodstvo otpora pokaže svoje bele zastave - kaže on.

- Naša prava snaga leži u veri i dubokoj posvećenosti cilju pre oružja. Reči ne mogu da opisuju moć Palestinaca. Ova operacija je sjajna, ova sveta operacija je bila 100% palestinska i sproveli su je Palestinci -  kaže on i dodaje:

- Nije bilo negativne strane ove operacije, i nisu mogli drugačije! Bitka se nastavlja!

Uzroci napada na Tel Aviv

- Prvo i pre svega to su taoci koji su godinama u izraelskim zatvorima, drugi je okupacija Gaze, koja je dovela do nehumanih uslova za život - dodao je Nasralah u svom govoru.

Kao treći razlog je naveo je aroganciju izraelskih vlasti, koje su znala za sve loše uslove i pretnje iz Gaze i odlučile da na to "okrenu glavu".

"Amerikanci vode rat u Gazi"

Poslednjih dana su američke vazdušne baze u Siriji i Iraku bile na udaru, a Nasralah kaže da je te udare izveo Islamski otpor.

- Amerikanci vode rat u Gazi i oni plaćaju troškove tog rata - kaže on.

Vođa Hezbolaha je u svom govoru imao i posebnu poruku za SAD.

- Boreći se sa nama nećete doći nigde, bilo da pretite zemljama ili pokretima otpora, ako nam pretite u našim zemljama nećete nigde doći, vaša mornarica u Mediteranu nas nikada nisu plašile. I otvoreno kazem da vaši brodovi kojima nam pretite, spremni smo i za njih, setite se vasih poraza u Iraku, Libanu i Avganistanu i setite se kako ste pobegli iz Avganistana, samo bih vas podsetio da su oni koji su vas tamo pobedili živi i dalje.

Hezboloah umešan u sukob od drugog dana

- Mi smo se umešali osmog oktobra. Islamski otpor u Libanu otpočeo je svoje operacije drugog dana operacije Storm - dodao je Nasralah, rekavši da su i oni bili iznenađeni napadom na Tel Aviv.

Izrael neće moći da promeni ono što je započeto 7. oktobra

- Ovaj veliki akt vodio je do zemljotresa, psiholoskog, moralnog, vojnog, politickog zemljotresa i imao je egzistencijalne posledice - rekao je Nasralah, dodajući da šta god da vlada Izraela preuzela, neće moći da promeni uticaj i posledice ove strateške situacije Palestinaca.

On je dodao da je Izrael slabiji od "paukove mreže" i neće moći da zaustave ono što je započeto sedmog oktobra.

Hezbolahova "Oluja" uveliko u toku!

Bejrut na nogama

Na ulicama u južnom delu Bejruta okupio se veliki broj građana, koji drži Nasralahovu fotografiju, a koji su uoči početka obraćanja navodno uzvikivali ratne pokliče i na videobimu gledali fotografije napada Hamasa na Izrael.

Hasan Nasralah slovi za "vodeći glas" u regionalnom vojnom savezu koji je osnovao Iran da bi se suprotstavio SAD i Izraelu, poznatom kao "Osovina otpora".

Njegovo obraćanje dolazi nakon što je Hezbolah juče izveo ono što se činilo najvećim napadom na Izrael do sada. Kako se tvrdi, izvedeno je 19 istovremenih napada na položaje izraelske vojske i prvi put su upotrebljene bespilotne letelice sa eksplozivom. Zato je danas Izrael dodatno pojačao svoje trupe na severu zemlje duž granice sa Libanom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija