• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.11.2023

13:20

Opa! Rusija sa Zapadom sprema nešto krupno! Zelenski samo što se nije šlogirao! "Ko je ovo objavio?!"

EPA/Shutterstock

Vesti

Opa! Rusija sa Zapadom sprema nešto krupno! Zelenski samo što se nije šlogirao! "Ko je ovo objavio?!"

Podeli vest

Ukrajina nije voljna da vodi bilo kakve razgovore sa Rusijom, rekao je predsednik Vladimir Zelenski u subotu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

On je takođe demantovao nedavne medijske izveštaje da ga zapadni pristalice Kijeva guraju da se uključi u pregovore.

 

- Sada niko od lidera EU, SAD, naših partnera ne vrši pritisak na nas u smislu da sednemo za pregovarački sto sa Rusijom, da razgovaramo sa njom ili da joj nešto predamo. Ovo se neće dogoditi - rekao je on.

Zelenski je tada rekao da „ne zna“ ko uopšte objavljuje takve izveštaje. On je, međutim, priznao da je „stekao utisak“ da ukrajinski mediji i sami Ukrajinci spekulišu o ideji potencijalnih pregovora sa Rusijom i o tome da zapadne nacije navodno guraju Kijev ka takvoj odluci

Zelenski je rekao da je „iznenađen” takvim osećanjima.

Ranije u subotu, En-Bi-Si je izvestio da zapadni zvaničnici vode razgovore iza scene sa Kijevom o mogućnosti pregovora sa Rusijom i čak istražuju potencijalne ustupke na koje bi Ukrajina mogla da pristane kako bi okončala sukob.

U izveštaju se takođe navodi da su zapadne nacije zabrinute zbog potencijalnog „zastoja” u sukobu i zbog „nestanka snaga” Ukrajine u budućnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija