• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.11.2023

16:25

Kraj! Sve se ruši! NATO članica sahranila Ukrajinu! Rusi ovo nisu mogli da sanjaju ni u najboljim snovima!

Reuters

Vesti

Kraj! Sve se ruši! NATO članica sahranila Ukrajinu! Rusi ovo nisu mogli da sanjaju ni u najboljim snovima!

Podeli vest

Slovačka više neće isporučivati oružje Ukrajini iz svojih skladišta, izjavio je republički premijer Robert Fico.

- Sa velikom radošću želim da konstatujem da je cela vlada, a to su sve stranke koje su u njoj zastupljene, jednoglasno odlučila da se obustavlja slanje oružja i municije u Ukrajinu. Ovim pokazujemo da ćemo pre svega dati davanje prednosti humanitarnoj pomoći i bilo kakve isporuke oružja i municije iz skladišta državne vojske u Ukrajinu su završene - rekao je političar.

Nova vlada Slovačke odbacila je u sredu inicijativu svojih prethodnika da Oružanim snagama Ukrajine dodeli još jedan paket vojne pomoći za 40,3 miliona evra. Uglavnom se radilo o municiji. Od početka sukoba u Ukrajini, republika je Kijevu poslala naoružanja, municije i opreme u vrednosti od 671 milion evra.

Slovačka predsednica Zuzana Čaputova je početkom oktobra predložila da se razmatranje inicijative za novi paket pomoći odloži do formiranja nove vlade. Kao rezultat izbora, vladajuću koaliciju formirali su partija SMER koja je pobedila na parlamentarnim izborima u septembru, Glas (HLAS-SD) i Slovačka nacionalna partija (SNS).

Vladu je predvodio lider SMER-a Robert Fico, koji je po četvrti put postao premijer Slovačke. Političar je više puta kritikovao protivnike zbog podrške Ukrajini i obećao da će prekinuti vojnu podršku Kijevu. Prema njegovim rečima, zbog prebacivanja vojne opreme Oružanim snagama Ukrajine , republička vojska se našla u žalosnom stanju.

Fico je takođe zahtevao da članovi vlade koji su odlučili da ukrajinskoj vojsci daju lovce MiG-29 odgovaraju na odgovornost i ukazao na neprihvatljivost prebacivanja ispravnog PVO sistema S-300. Osim toga, govorio je o nemogućnosti članstva Ukrajine u NATO- u i pozvao Rusiju i SAD da pregovaraju o primirju u zoni sukoba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija