• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.11.2023

12:25

(VIDEO) Rusi zabezeknuti! Zar ovo Evropa da slavi?! Objavljen snimak koji je razbesneo sve od Moskve do Vladivostoka!

Printscreen X, Reuters

Vesti

(VIDEO) Rusi zabezeknuti! Zar ovo Evropa da slavi?! Objavljen snimak koji je razbesneo sve od Moskve do Vladivostoka!

Podeli vest

Nigde se još u savremenoj istoriji Evrope nasilni državni prevrat nije slavio kao praznik, kaže portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući reči predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lejen o desetogodišnjici Majdana.

Nakon što je na ukrajinskom Majdanu svrgnuta legitimna vlast, i to uprkos garancijama evropskih država, došlo je do cvetanja ultranacionalističkog, a onda i otvoreno nacističkog raspoloženja u ukrajinskom društvu, dodaje Peskov.

Vlast koja je došla posle državnog udara je opasna za Rusku Fedraciju i deo naroda Ukrajine, tj. rusko stanovništvo, a ta tragedija traje do danas, istakao je.

Kijevski režim neretko poziva na gušenje prava Rusa koji žive u Ukrajini, to je njegova suština, kaže Peskov.

- Zbog toga kijevski režim i nazivamo režimom. Normalno rukovodstvo države u kojoj žive milioni Rusa ne može da ima takve izjave, usmerene prema sopstvenom stanovništvu - objasnio je Peskov.

Ranije je Ursula fon der Lajen Evromajdan opisala kao događaj koji je bio dostojanstven, kojim ukrajinski narod treba da se ponosi, događaj koji je zauvek promenio Evropu.

- Budućnost za koju se Majdan borio je konačno počela - navodi se u objavi šefice Evropske komisije na Iksu.

 

 

Evropski i američki zvaničnici se sigurno ne bi radovali državnom prevratu u svojim državama, dodaje Peskov.

Međutim, "lagani populizam u međunarodnim poslovima je u trendu u evropskim zemljama", zaključio je portparol Kremlja u intervjuu novinaru Pavlu Zarubinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sasa

pre 5 meseci

Pa oni su tako srusili legitimnu vlast i predsednike u Iraku,Avganistanu ,Libiji a probali su u Siriji i Ceceniji.Oni od toga i za to zive.Drugi da umiru i da se pate a oni da grabe novac.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija