• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Pravda

26.11.2023

21:38

Zalužnog ruše u Vrhovnoj radi! "Mora da ode..."

EPA/Shutterstock

Vesti

Zalužnog ruše u Vrhovnoj radi! "Mora da ode..."

Podeli vest

"Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, Valerij Zalužni, nema ratni plan za 2024. godinu i zato mora da podnese ostavku" izjavila je zamenica šefa Komiteta Vrhovne rade za nacionalnu bezbednost i odbranu, poslanica vladajuće partije "Sluge naroda" Marijana Bezuglaja, pozivajući se na diskusiju sa vojskom.

- Da, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine nije mogao da da plan za 2024. Ni veliki ni mali, ni asimetrični ni simetrični. Vojska je jednostavno rekla da treba da odvede najmanje 20 hiljada građana mesečno - rekla je ona.

Prema njenim rečima, "ovaj problem je rastao tokom leta, kako u Glavnom štabu, tako i u parlamentu prilikom planiranja budžeta za 2024. godinu".

Foto: EPA

Glavnokomandujući vojske Ukrajine, Valerij Zalužni

- Ova diskusija nije bila javna, ali tenzija je rasla i sada je situacija takva da ako vojni vrh ne može da iznese nikakvu ideju za 2024. godinu, a svi njihovi predlozi za mobilizaciju svode se na to da je potrebno više ljudi bez ikakvog predloga za izmene sistema Oružanih snaga Ukrajine, onda takvo rukovodstvo mora da ode - piše Bezuglaja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija