• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.11.2023

16:55

Hitno! Sprečen atentat na Kima! Ubice čekale u Vladivostoku, tragovi vode do zakletih neprijatelja

Reuters

Vesti

Hitno! Sprečen atentat na Kima! Ubice čekale u Vladivostoku, tragovi vode do zakletih neprijatelja

Podeli vest

Američki portal Dejli bist potvrdio je postojanje planova za ubistvo severnokorejskog lidera Кim Džong Una od kojih su najmanje jedan finansirali južnokorejski obaveštajci.

Dejli bist, pozivajući se na izvore, navodi da je postojao plan da se zbaci Кimov režim 2017. godine i da je južnokorejska nacionalna obaveštajna služba obezbedila organizatorima atentata potrebna sredstva. 

Iza plana su navodno stajali generalni direktor južnokorejske nevladine organizacije To He Jon i Кim Sung Il koji je delovao iz Habarovska. Potencijalne ubice su navodno htele da kupe oružje u Rusiji.

Dejli bist navodi da je plan propao i da je nekoliko organizatora uhapšeno u DNRК. Severnokorejski mediji su tada naveli da postoje dokazi da iza svega stoji CIA.

Foto: Reuters

Predsednik Kim Džong Un

Drugi izvor američkog portala, severnokorejski begunac Čang Se Julu, tvrdi da je postojalo i više planova za ubistvo lidera DNRК. Jedan od njih je podrazumevao ubistvo severnokorejskog lidera tokom posete Vladivostoku, međutim, bezbednosne službe DNRK su saznale za plan, put je otkazan, a nekoliko desetina ljudi je privedeno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija