• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnjik

31.12.2023

20:35

Moskva sprema nokaut! Ovo treba da čuju Poljska, Rumunija i Slovačka: Ako iz vaših baza polete F-16...

AP, shutterstock

Vesti

Moskva sprema nokaut! Ovo treba da čuju Poljska, Rumunija i Slovačka: Ako iz vaših baza polete F-16...

Podeli vest

Ako avioni F-16 budu leteli sa baza u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj u interesu Oružanih snaga Ukrajine Rusija će smatrati da ove zemlje postaju deo konflikta, izjavio je šef ruske delegacije na pregovorima za pitanja vojne bezbednosti i kontrole naoružanja u Beču Konstantin Gavrilov.

Tokom svog govora na plenarnoj sednici foruma OEBS-a, on je napomenuo da se već pojavljuju predlozi, s obzirom na to da su aerodromi u Ukrajini značajno devastirani, da se letovi F-16, koji budu isporučeni Oružanim snagama Ukrajine, izvode sa aerodroma koji se nalaze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj.

- Odlučno upozoravamo da će Moskva, upotrebu ovih lovaca sa teritorije navedenih zemalja-članica NATO-a smatrati njihovim učešćem u sukobu u Ukrajini, čime će Rusija biti primorana da odgovori - rekao je on.

On je istakao da Vašington i njegovi sateliti nastavljaju da stvaraju bezbednosne pretnje na zapadnim granicama Rusije.

- Agresivna priroda njihove politike više se ne krije iza formulacija o isključivo defanzivnoj orijentaciji vojnih doktrina. U nacionalnim i koalicionim doktrinarnim smernicama država NATO unosi se pretendovanje na globalnu i regionalnu dominaciju, koju planiraju da ostvare upotrebom vojne sile - objasnio je Gavrilov.

Do sada su Holandija i Danska, među zapadnim zemljama, saopštile da će isporučiti F-16 Ukrajini. Konkretno, Holandija očekuje da pošalje prve lovce u Kijev 2024. godine.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija