• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/MO Rusije

13.12.2023

20:20

(MAPA) Snimljen veliki napad! Rusi prodrli dva kilometra kod Ivanovskog, Ukrajinci se povlače kod Kleščejevke

Shutterstock/društvene mreže

Vesti

(MAPA) Snimljen veliki napad! Rusi prodrli dva kilometra kod Ivanovskog, Ukrajinci se povlače kod Kleščejevke

Podeli vest

Ruska vojska napreduje na bokovima Artjemovska (Bahmut), jurišajući na uporišta neprijatelja, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Severoistočno i istočno od Bogdanovke, ruske trupe nastavljaju jurišne operacije u pravcu sela duž šumskih pojaseva u blizini štaba i severno od ranije zauzetog rasadnika Valjanovski.

Pozicije Oružanih snaga Ukrajine aktivno se pokrivaju dejstvima raketnih sistema MLRS i haubicama.

- Rusi imaju uspehe kod Bogdanovke i u oblasti Rozdolovka-Veseloje - priznaju ukrajinski vojni analitičari.

U rejonu autoputa Bahmutski Šljak, ruske trupe, uz podršku oklopnih vozila, napadaju u pravcu Popovske šume (trakt Popovskoe).

Severno od Kleščejevke nastavljaju se aktivna dejstva u zoni visine 215,7 koju su zauzele Oružane snage Rusije; naši borci jurišaju na Kleščejevsko utvrđenje, koje se sve više pomera u sivu zonu kako se Oružane snage Ukrajine povlače.

- Ukrajinske jedinice se za sada drže, ali su Rusi već zauzeli značajan deo rovova - pišu izvori povezani sa Oružanim snagama Ukrajine.

Zapadno od Artjemovska, Oružane snage Rusije uspešno napreduju u pravcu Ivanovskog, napredujući u prostoru širine do 2 km do dubine do 700 m.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštava da je tokom proteklog dana ruska vojska izvršila četiri napada na rejonima Bogdanovka, Ivanovski, Kleščejevka i Andrejevka, izvodeći masovnu vatru na položaje Oružanih snaga Ukrajine u deset naselja, uključujući Vasjukovku, Bogdanovku, Ivanovski, Kleščejevku, Andrejevku i NJujorki.

Pogledajte snimke Ministarstva odbrane Rusije:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija