• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.12.2023

11:06

Četiri uzbune u Kijevu! Rusi uništili 9 dronova, neki išli ka Moskvi! Putin otkrio dalji tok rata!

Tanjug/AP

Vesti

Četiri uzbune u Kijevu! Rusi uništili 9 dronova, neki išli ka Moskvi! Putin otkrio dalji tok rata!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 658. dan.

Glavne vesti sa velike godišnje konferencija za medije predsednika Rusije Vladimira Putina, čitajte ovde!

 

Napad na Kijev, četiri uzbune!

Vlasti regiona Kijeva saopštile su da nema žrtava niti pričinjene štete na ključnoj i civilnoj infrastrukturi, nakon ruskog raketnog napada koji je izveden tokom popodneva.
Dopisnik Rojtersa čuo je ranije danas zvuk eksplozija u blizini glavnog grada Ukrajine, nakon što je vazduhoplovstvo upozorilo na rusku raketnu pretnju.
"Danas je četiri puta objavljen signal za vazdušnu uzbunu. Neprijatelj se ne zaustavlja i raketama napada kijevsku oblast", napisao je regionalni guverner Ruslan Kravčenko na aplikaciji za poruke Telegram. 

U napadima nije bilo žrtava niti je pričinjena materijalna šteta, a projektili su presretnuti, istakao je on.
Rusija je popodne lansirala rakete i na zapadni region Hmeljnicki, gde je smeštena vazduhoplovna baza Starokostiantiniv, koja je više puta napadana tokom rata, navele su lokalne vlasti.
U napadu nije bilo povređenih niti je pričinjena materijalna šteta. Rusija je tokom noći lansirala 42 bespilotne letelice i šest projektila na Ukrajinu, pri čemu je 11 ljudi povređeno, a zgrade i skladišta oštećeni. Ukrajinska vojska je saopštila da je uništila 41 dron.

 


 

 

Uništeno 9 dronova!

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane uspeli su da presretnu i unište devet ukrajinskih dronova iznad Moskovske i Kaluške oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Glavno sa brifinga ruskog Ministarstva odbrane:

Ukrajinska skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja uništena su u blizini Darjevke, Hersonska oblast i Volnjanska, Zaporoška oblast;

Na kupjanskom pravcu odbijeno je 5 napada ukrajinskih oružanih snaga kod Sinkovke, ukupni gubici Kijeva iznosili su 45 vojnika, tenk i dva oklopna vozila;

Na Krasnolimanskom pravcu odbijen je napad jurišne grupe Oružanih snaga Ukrajine u području Jampolovke; gubici neprijatelja iznosili su oko 180 vojnika;

Na južnodonjeckom pravcu poražene su jedinice ukrajinskih oružanih snaga u oblasti Novomihajlovke, neprijateljski gubici - oko 90 poginulih i ranjenih vojnika

Na donjeckom pravcu odbijeno je 6 napada Oružanih snaga Ukrajine, Kijev je izgubio oko 265 vojnika, tokom kontrabaterijske bitke uništena su dva samohodna artiljerijska oruđa „Akacija“, tri haubice Msta-B i top D-30;

Na zaporoškom pravcu pogođeno je ljudstvo i tehnika Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Rabotina, gubici neprijatelja iznosili su do 45 vojnika;

Na hersonskom pravcu neprijateljski gubici su iznosili oko 40 vojnika.

Rusi uništavaju dronove

Četiri ukrajinska udarna drona uništena su u sredu sredstvima za elektronsko ratovanje u Belgorodskoj oblasti, saopštile su službe za vanredne situacije.

Gotov je! Šef Budanov na Putinovoj optužnici, nema sumnje, Rusi kreću da osvete Krim

Kadirov o daljem toku rata

Specijalna operacija u Ukrajini može se završiti sledećeg proleća ili leta, rekao je čečenski lider Ramzan Kadirov tokom razgovora sa stanovnicima republike.

- Završetak se može očekivati na proleće sledeće godine, u junu ili julu… Sve mogućnosti su već iscrpljene, nema dovoljno ljudskih resursa, novca, imaju problema sa oružjem. Da ja donosim odluke, završilo bi se u roku od tri meseca - rekao je on.

Kadirov je dodao da bi zauzimanje Kijeva bilo lakše nego Marijupolja, ali ruska vojska ima zadatak da sačuva gradove i da pregovara sa onima koji žele da se predaju.

Velika klopka i nezapamćen masakr! Putin otkrio šta se desilo na Dnjepru! "Krenuli su ka Krimu..."

 

Uzbuna u Rusiji! "Putin ovo neće preživeti..." Sa visokog mesta stiglo užasavajuće saopštenje!

 

Ruska armija izvodi snažan juriš na Stepovoje, napredujući na bokove Avdejevke

▪️ Ruske jedinice su zauzele položaje na bokovima i sa borbama napredovale do sredine samog sela.

▪️ U toku su teške borbe, Ukrajina neprestano ubacuje u borbene jedinice 46. brigade sa američkim borbenim vozilima pešadije Bredli, prebačenim sa Zaporoškog fronta.

 ▪️ „Rusi imaju uspeha u oblasti Stepovoje, Novokalinovoje, u blizini bara (pored privatnog sektora i AKHZ ), kao i na industrijskoj lokaciji južno od grada“, priznaju i ukrajinski vojni analitičari.

▪️ Generalni štab Oružanih snaga Ukrajine saopštava da su ruske trupe za pola dana u pravcu Avdejevskog izvele 25 napada u oblastima istočno od Novobahmutovke, Stepovoja, Avdejevke i još 20 napada južno od Severnog, Pervomajskog i Nevelskog, pokušavajući da probijaju odbranu Oružanih snaga Ukrajine. Pod artiljerijskom i minobacačkom vatrom, položaji ukrajinskih oružanih snaga u više od 10 naselja, uključujući Berdiči, Stepovoe, Avdejevku, Pervomajskoje, Karlovku.

 

 

 

Snažan vazdušni udar na Odesu, 11 povređenih

 

 

 

Hronika specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini

Oružane snage Rusije nadovezuju se na svoj uspeh nakon zauzimanja Marijnke, krećući se ka selu Pobeda i utvrđenju Zverinec. U blizini Bahmuta, ruske snage su takođe uspele da postignu određeni uspeh, napredujući u oblasti Bogdanovke i Kleščejevke .

Na pravcu Zaporožja u oblasti Rabotina , ruske jedinice su potisnule neprijatelja, napredujući skoro kilometar posle serije neuspešnih neprijateljskih napada. U rejonu Verbovoj inicijativu su preuzele ukrajinske oružane snage, ali napadi su bili neuspešni.

U blizini Krinka u pravcu Hersona, borbe su postale donekle rutinske. Ukrajinske formacije dodatno prebacuju ljudstvo, koje artiljerijom i avijacijom sistematski nokautiraju.

Ruske Vazdušno-kosmičke snage su noću napale neprijateljske ciljeve u Kijevu i Odeskoj oblasti . U poslednjem, lučka infrastruktura Odese je bila pogođena nekoliko puta dnevno, kao i hangari u blizini piste u Malinovskom okrugu grada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija